היישר מאירלנד – תבשיל תפוחי אדמה וכרוב

זה הכל התחיל באירים, שהמציאו את התבשיל הזה, וקראו לו קולקאנון (אם תדמיינו איזה שחקן צעיר מפלס את דרכו בהוליווד בעזרת תפקיד הלוחם המקסים ב-IRA, ותהגו אותו לעצמכם במבט אירי מזוייף, תגלו שזה שם מעולה), שפירושו המילולי הוא "כרוב עם ראש לבן". בתכל'ס, זה אוכל שאריות, אבל של עם אחר, שזה תמיד הרבה יותר כיף.
או שאולי הכל התחיל בבוקר הזה, שקמתי בו עצבנית, מסיבה לא ברורה. כל העולם היה כבד עליי, הסידורים היו ענקיים ושעות העבודה מתוחות עד קצה האופק, בזמן שכל מה שרציתי היה להישאר עם יושב הבית ליד הכיור. דבר שהביא אותי לבחור באוכל הבית הזה. בכל מקרה, המתכון והתמונה של "מאכלים רציניים".

רכיבים ל-4-6 מנות

  • שמן זית
  • 3 כפות חמאה, מחולקות
  • 1 בצל גדלדל, חתוך לחצי ופרוס
  • 0.5 קילו כרוב, ללא הליבה וחתוך דק
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 קילו תפוחי אדמה, אפויים
  • 1.5 כפות קמח
  • 1 כוס חלב
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מחממים שמן זית בסיר (גדול מספיק כדי להכיל את הכרוב) על אש בינונית. מוסיפים שתי כפות חמאה, וכאשר נוצר קצף, מוסיפים את הבצל. מערבבים כדי לצפות את הבצל בשמן ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהבצלים רכים ומתחילים להשחים, כ-10 דקות. מוסיפים כפית מלח ורבע כפית פלפל וזורקים פנימה את הכרוב. ממשיכים לערבב עד שהכרוב מתחיל להתרכך. מוזגים את החומץ וכף מים, מכסים, ומנמיכים את האש. מבשלים עשר דקות, עד שהכרוב רך מספיק לאכילה
  2. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם בעזרת מזלג או האצבעות. ממיסים כף חמאה במחבת בקוטר 22-26 סנטימטרים שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים את הקמח, ומבשלים בערבוב מתמיד על אש בינונית-נמוכה כ-2 דקות. מערבבים פנימה את החלב, מגבירים מעט את האש, ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה, כמה דקות. מערבבים כל הזמן כדי שהתערובת לא תידבק למחבת
  3. מסירים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את תפוחי האדמה. מתבלים בקצת אגוז מוסקט ומערבבים פנימה גם את הכרוב והבצל. כאשר התערובת מעורבבת היטב, משטחים את החלק העליון ואופים 15-20 דקות
יש גם גרסה עם גזרים, אבל זה רק אם אתה אירי שהיגר לקנדה
יש גם גרסה עם גזרים, אבל זה רק אם אתה אירי שהיגר לקנדה

3 תגובות בנושא “היישר מאירלנד – תבשיל תפוחי אדמה וכרוב”

  1. הממ. הבישול האירי, כמו אחיו האנגלי, תמיד נראה לי כמו אוכל בית-חולים: דייסתי ותפל. מעולם לא נתקלתי במתכון אנגלי שהתחשק לי לנסות, וזה כולל את הקולקאנון הזה, שנתקלתי בו בכמה מקומות ובכמה גרסאות, ואני חייבת להודות שבאף אחת מהן הוא לא נראה נורמלי (אני נמנעת מלהגיד "טוב", זה יהיה מוגזם) כמו בגרסה הזאת. ברוב גרסאות המקור, כולל באתרים צמחוניים(!), העסק-ביש הזה מטוגן בשליכטה נכבדה של שומן חזיר.

  2. תודה על השיתוף. כמי שחייה באנגליה [לונדון] אז נכון מה שכתבה היליר לגבי שומן חזיר, אבל!!!!! אף אחד לא מחייב את המבשל/ת להשתמש בשומן או שמן שלא מתאים לטעמכם!! אני צימחונית לדוגמא אז יש המון אלטרנטיבות.
    השתמשו בזיכרונות ואם לא אז לכו לסופרמרקט ותיראו מה יש להציע במקום
    ובתיאבון!!!!!

  3. הילי, דווקא זה נראה לי ממש כיף, המתכון הזה, במיוחד ביום שבת חורפי או משהו.

    אורית, יו, איזה כיף לך שאת גרה בלונדון. מצחיק עד כמה שומן חזיר בכלל לא נמצא בתודעה של מישהי שנולדה גדלה וגרה בישראל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *