חביתיות בצל ירוק

כבר כמה פעמים ראיתי ברשת מתכונים לפנקייקס עם בצל ירוק, בגרסאות שונות, וזה תמיד נראה לי סופר טעים, אבל אף פעם לא הבנתי מתי אמורים לאכול אותו. בארוחת בוקר? זה לא לעניין, עם כל הבצל הזה. בארוחת ערב? אבל עם מה. ואז ראיתי מתכון של מומופוקו וישר הבנתי: זה סוג של מנה ראשונה או מנה ליד אורז או אטריות. הבחורה הנחמדה שעושה את דרכה במבוך הספר של מומופוקו גם מציעה את זה ליד קימצ'י, שזה מאכל קוריאני עם הרבה כרוב והרבה חזיר, שלא רלוונטי אלינו הביתה (למרות שמצאתי פעם גרסה צמחונית של קימצ'י וחשבתי לנסות אותה, אבל נראה לי שמאכל שמבוסס על חזיר לא באמת יכול להיות טעים בגרסתו הצמחונית), אבל נראה לי שאת זה נשאיר לנודל בר של מומופוקו עצמו, כי שם באמת אי אפשר למצוא כמעט כלום צמחוני. המתכון והתמונה של "מומופוקו לשניים".

רכיבים לשמונה חביתיות

  • 2.5 כוסות קמח
  • 0.75 כוסות מים רותחים
  • 0.25 כוס מים קרים
  • 1.5 כפיות מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1 צרור של בצל ירוק, קצוץ דק
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. מערבבים קמח, מלח ומים רותחים בקערה ומערבבים עד שהמים נספגים. מניחים לבצק להתקרר, מוסיפים מים קרים ולשים עד שהבצק חלק. הבקצ יהיה רך אבל לא דביק במיוחד
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מניחים לשעה. הבצק לא יתפח הרבה, אבל המנוחה הזו מאפשרת לגלוטן בקמח להתפתח
  3. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים אותו על משטח מקומח קלות. מעצבים את הבצק לנחש וחותכים ל-8 חלקים. 8 החלקים יניבו פנקיקיים בגודל  12-15 סנטימטרים, תלוי בעובי. אם רוצים פנקייקים גדולים או קטנים יותר, מחלקים את הבצק בהתאמה
  4. לוקחים חתיכה אחת ומרדדים אותה הכי דק שאפשר. ככל שהבצק יהיה דק יותר, כך לפנקייק יהיו יותר שכבות פתיתיות
  5. מברישים בשכבה דקה של שמן ומפזרים בצל ירוק
  6. מגלגלים את הבצק לצורת צינור מגולגל, כמו שבלול קינמון, וצובטים את הקצה כדי לסגור אותו
  7. עכשיו אפשר למעוך את השבלול לצורת פנקייק בעזרת כף היד ומערוך. עובי הפנקייק תלוי במה שרוצים: פנקייק פריך דורש דקות ופנקיק צמיגי יותר דורש עובי. זה בסדר אם בצלים ירוקים מתחילים להציץ החוצה
  8. בשלב זה אפשר להניח את הפנקייקים בין יריעות נייר אפייה ולהקפיא. הם יחזיקו מעמד חודש ואפשר לטגן אותם ישירות מהמקפיא
  9. לטיגון, מחממים שמן במחבת ומסובבים אותה כדי לוודא שכולה מצופה שמן. צריך מספיק שמן כדי לכסות את המחבת אבל לא יותר מדי, כדי שהפנקייקים לא ישחו בשמן. מטגנים את שני הצדדים של הפנקייק בחום בינוני עד שהוא שחום ופריך. מייבשים על נייר מגבת כדי להיפטר מעודפי שמן
בפוסט המקורי יש תמונה לכל שלב, למקרה של תסבוכת
בפוסט המקורי יש תמונה לכל שלב, למקרה של תסבוכת

2 תגובות בנושא “חביתיות בצל ירוק”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *