פוסט שלם על שמן זית

יושבת הבית אוהבת תשוקה. היא מתה על זה שאנשים מדברים על משהו והם ממש מעורבים, העיניים שלהם נוצצות, ואפשר לדעת שבדרך הביתה הם יחשבו האם נתנו את הכבוד הראוי לנושא שדיברו עליו, האם הצליחו להעביר את התשוקה. וכזה היה אלעד, בסדנת השמן של יד מרדכי שהועברה לבלוגרים השבוע.
הסדנה כללה מפגש עם בלוגרים אחרים (תענוג), בישול עם השף חיים סלומון וטעימת שמן זית. חיים בישל בלעדינו ואיתנו (פירוט ותמונות אצל ששת) ואלעד הסביר לנו איך טועמים (יש הסבר מפורט באתר שלהם) ומצאתי את עצמי מחממת את שמן הזית, תוחבת את אפי לתוכו ולוגמת. נחמד לדעת שגם בעולם הכאוטי שלנו יש אנשים שדואגים שיהיו סטדנרטים אחידים לשמן זית, אבל אם תסלחו לי, אני עדיין לא חשה מומחית מספיק לנושא. יהיה זה שקר אם אגיד שממש הבחנתי במרירות של שמן זית כזה לעומת אחר, אבל החוויה הייתה מרעננת.

olive
כל העולם כולו שמן זית

על האוכל אני לא יכולה להעיד, כי יושב הבית החליט לשכוח את המפתח בבית דווקא באותו יום, ואחרי שהשארתי אותו מחוץ לבית איזה שעתיים, נקיפות המצפון העיקו עליי יותר מדי ורצתי להציל אותו משרשרת בתי הקפה בהם בילה את זמנו.
בסוף קיבלנו הביתה סלסלה עם שני סוגי שמן זית והרבה דבש. סלסילה נוספת אמורה למצוא את דרכה לבלוגר לבחירתנו. לא יכולתי להחליט לאיזה בלוגר אני רוצה לתת את שמן הזית, אז יושב הבית הציע את הילי, הלא היא הילי הראשונה, שבהחלט מגיע לה לקבל קצת פינוקים הביתה. אז הסלסילה הנעלמת היא אלייך, היליר.

ועכשיו, כשיש לי שמן זית באמת איכותי וטעים בבית, הגיע הזמן למתכון שכבר מזמן שמתי עליו עין, של דב מ-smitthenkichen. גם התמונה שלה.

רכיבים

  • 1.75 כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 0.5 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 כפיות גרידת תפוז
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 0.75 כוס שמן זית
  • 0.66 כוס שקדים פרוסים, קלויים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים גביעי נייר בתבנית של 12 מאפינס
  2. מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח בקערה בינונית. בעזרת מיקסר חשמלי טורפים סוכר, ביצים וגרידות בקערה גדולה עם שהתערובת חיוורת ותפוחה, כ-3 דקות. מוסיפים פנימה את החומץ והחלב. מוסיפים את השמן בהדרכה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב. ומוחצים את השקדים בידיים ומוסיפים לתערובת. ממלאים את שקעי התבנית כמעט עד לקצה גביעי הנייר. אופים עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא עם פירורים לחים, כ-20-25 דקות. מעבירים לרשת ומצננים 10 דקות. מעבירים את המאפינס למגש ומצננים חמש דקות נוספות. מפזרים מלמעלה אבקת סוכר ומגישים
בול לארוחת ערב קטנה
בול לארוחת ערב קטנה

4 תגובות בנושא “פוסט שלם על שמן זית”

  1. וואו, אני נרגשת.
    האמת היא שמרוב שאני שוקלת ומתכננת וחושבת על לפתוח בלוג אוכל כבר שנים, אני יכולה להיחשב לסוג של בלוגרית-של-כבוד, לא? (מה גם שהיה לי פעם בלוג בעניינים אחרים.)
    המאפינס מזכירים לי שעד לא מזמן, כשהחרמתי חמאה, הייתי אופה הכל עם שמן זית – מעוגות שוקולד ועד גרנולה. זה יוצא מצוין.
    אז…?

  2. באמת? איך זה יכול להחליף? לחמאה יש טעם מובהק, ואם אין במתכון מרכיבים אחרים שטעמם עז, יהיה הבדל גדול בטעם, לא? אני לא מצליח לחשוב על קרואסון שמן זית, למשל…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *