לוביה בעגבניות

יושב הבית הוא טורקי. כלומר, לא באמת. הוא רק נורא אוהב בורקס ותרד ואת טורקיה, לכן הוא מתכנה הטורקי. אני, לעומת זאת, היווניה, כי אני אוהבת ציזיקי וחצילים. ולכן, שערו בנפשכם כמה שמחתי, כשמצאתי בלוג של טורקיה אמיתית, שחולקת עם העולם את המתכונים הטורקיים שלה. כך, ידעתי, אוכל לשכנע סוף סוף את יושב הבית שאני אישה ראויה, שהלא יודעת כל קוראת קוסמו, הדרך לגבר שלך עוברת דרה הקיבה שלו, או במקרה של יושבי הבית, הדרך לבית עוברת דרך השוק. המתכון כולל לוביה טרייה, שדומה לשעועית ירוקה, רק קצת פחות פריכה ויותר חמצמצה (בעצם זה תרגיל נוסף בהבדל בין שעועית לאפונה). אני לא ראיתי עדיין בשוק לוביה, אבל היא אמורה להגיע ממש בקרוב. בטורקית קוראים לזה Domatesli Borulce. המתכון והתמונה של "תן מתכון

".

רכיבים

  • 0.5 קילו לוביה
  • 4 עגבניות בינוניות, קצוצות
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  1. שוטפים ומנקים את הלוביה. חותכים אותן לאורך של כחצי אצבע. אם יש לוביות קשות, משתמשים רק באפונים שלהן. אפשר לראות את האפונים בתמונה
  2. מאדים את הבצל בסיר. מוסיפים את הלוביה ומערבבים. מבשלים עד שהלוביה משנה את צבעה, כחמש דקות. מוסיפים עגבניות ומלח. מערבבים פעם אחת ומכסים. מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, עד שהלוביה מתרככת מספיק
  3. מגישים חם כמנה עיקרית או קר כמנה צדדית (והכי עדיף, כמובן, להגיש את זה עם אורז, ואז לקחת את עיתוני השישי וללכת לישון צהריים)
סבתא שלו נתנה את אותו מתכון בדיוק לשעועית בולגרית
סבתא שלו נתנה את אותו מתכון בדיוק לשעועית בולגרית

5 תגובות בנושא “לוביה בעגבניות”

  1. יווניה וטורקי???גדול,זוג מתחזים… א ב ל , אם את מתרגמת לי כאן מתכונים יווניים וטורקיים,אני נותנת הכל…זה האוכל הכי טעים שיש.
    תודה על בלוג מקסים ושווה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *