ריבועי גבינה וריבת חלב

ליושב הבית יש מבחנים. לי יש כל מיני חובות וחובות נעימות. כך יצא שלא התראינו כמעט כל השבוע, וממילא לא בישלנו יחדיו. למען הדבקת הבית בחזרה ביחד, יש צורך במשהו מתוק, שנאכל ברוב חזירות מעל עיתוני השבת. המתכון והתמונה של "בישול סוכר".

רכיבים
לבסיס

  • 85 גרם ביסקוויטים
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות חמאה, מומסת

למילוי

  • 1 כפית ג'לטין
  • 0.25 כוס חלב
  • 230 גרם גבינת שמנת
  • 2 ביצים גדולות
  • קצת מלח
  • 1.25 כוסות ריבת חלב

לזיגוג

  • 85 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ גס
  • 60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפיות סירופ תירס בהיר

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבסיס. שמים את הרשת באמצע התנור ומחממים אותו ל-160 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית מרובעת בגודל 20 סנטימטרים בשתי יריעות נייר אלומיניום (שתי וערב), ומותירים חמישה סנטימטרים של נייר אלומיניום מכל צד
  2. טוחנים דק את הביסקוויטים עם הסוכר וקומץ מלח במעבד מזון. בעוד המעבד פועל, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב. לוחצים את התערובת אל תחתית התבנית. אופים 10 דקות ומצננים על הרשת 5 דקות
  3. מכינים את המילוי. מפזרים ג'לטין על חלב בקערה קטנה ומניחים ל-2 דקות. טורפים גבינת שמנת, ביצים, מלח ותערובת ג'לטין בקערה עם מיקסר חשמלי עד שהתערובת מעורבבת, כ-2 דקות, ואז מוסיפים ריבת חלב. מוזגים את המילוי על הבסיס, מיישרים את החלק העליון ואופים באמבטיית מים (כלומר שמים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים) עד שהמרכז מתייצב, כ-45 דקות. מצננים את העוגה שעתיים בחוץ. ואז מכניסים למקרר, מכוסה, לשש שעות לפחות
  4. מכינים את הזיגוג שעתיים לפני ההגשה. מחממים את כל חומרי הזיגוג בבן מארי, מערבבים עד שהזיגוג חלק, שופכים על העוגה. מצננים, לא מכוסה, 30 דקות
  5. מגישים. מרימים את העוגה מהתבנית בעזרת יריעות האלומיניום וחותכים לריבועים. מנגבים את הסכין אחרי כל חיתוך, כדי שייצאו ריבועים נקיים
נראה לי יותר כיף לאכול מאשר להכין
נראה לי יותר כיף לאכול מאשר להכין

תגובה אחת בנושא “ריבועי גבינה וריבת חלב”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *