הבהרה. קיש ברוקולי.

הבלוג הזה מבוסס על מתכונים של אנשים אחרים. זו הייתה החלטה שקיבלנו מזמן. היא מבוססת על שני דברים: אהבת האינטרנט ואהבת הלימוד. יושבת הבית אוהבת לגלוש על קישורים (ואסוציאציות). ואם היא יכולה ללמוד דבר מה תוך כדי, זה בכלל סבבה. אבל היא אינה זונה. ולכן, לעולם לא לוקחת בלי לתת קרדיט. היא חושבת שככל שאנשים יצטטו יותר אנשים אחרים ויעשו איתם דברים משל עצמם, האינטרנט יהיה יותר מגניב. יש אנשים שמקבלים זאת בברכה (ניק ממיצ'זמו, שלו כתבתי אחרי שקנינו את הלוח שנה המהמם שלו, נורא שמח, למשל) ויש אנשים שכועסים מאד (הפוסט של אתמול נמחק אחרי שהגברת מ"צ'ילי חצוף" כעסה מאד ואיימה בתביעות ודברים כאלו). האנשים האלו הם לא לרוחי. כתבתי דבר או שניים באינטרנט, ובכל פעם שציטטו אותי עם קרדיט, שמחתי מאד. ולכן, אין לי מושג מה עובר לאנשים הכועסים האלו בראש. אולי רק מחשבות של עולם ישן. בכל מקרה, סליחה מכל האנשים שבאו לראות איך מכינים פולנטה עם גורגונזולה ולא מצאו דבר. אתם יכולים ללכת לצ'ילי חצוף. אבל אני אישית לא הייתי מראה את הפרצוף שלי אצל אנשים כה קפוצי תחת. ובתור נחמה, קיש ברוקולי שיושבי הבית ניסו בעצמם ויצא גם מאד יפה וגם מאד טעים (היה חסר קצת מלח, אבל זה באשמת יושבת הבית שחשבה שהריקוטה מלוחה מספיק כדי לא להוסיף למלית מלח). המתכון והתמונה של "Dulcis in Furno".

רכיבים
לבצק

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 50 מיליליטר מים
  • קומץ מלח (ואל תתביישו)

למלית

  • 2 ברוקולי (אנחנו שמנו אחד. אבל ענקי)
  • 3 ביצים
  • 250 גרם ריקוטה
  • 1 כוס חלב
  • מלח (אל תתביישו עוד פעם)

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק. מעבדים במעבד מזון קמח עם חמאה ומלח, עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם. מוסיפים מים ומערבבים עד שהבצק נוצר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר שלושים דקות לפחות.
  2. מכינים את המלית. שוטפים את הברוקולי וחותכים אותו לפרחים. מבשלים במים רותחים ומומלחים 5 דקות, מייבשים ומצננים.
  3. בקערה מערבבים ביצים, ריקוטה ומלח. מוסיפים חלב ומערבבים
  4. מרכיבים. משטחים את הבצק בתבנית עגולה ומשומנת, ומותירים שוליים בגובה של כחמישה סנטימטרים. שופכים את הברוקולי ומעליו את תערובת הריקוטה. מניחים בתנור שחומם מראש ל-200-220 מעלות ואופים כשעה עד שמשחים. מגישים חם או קר
איזה יופי הפרחים נחתכים באמצעם
איזה יופי הפרחים נחתכים באמצעם

5 תגובות בנושא “הבהרה. קיש ברוקולי.”

  1. ממש איימה עליכם בתביעה שציטטתם מתכון שלה (שלה, עאלק) עם קרדיט הולם ולינק? מפגרת. חבל, הייתי נותנת לה לתבוע, הייתם מנצחים.

  2. זו שאלה מעניינת לשאול עו"ד לענייני זכויות יוצרים וקניין רוחני, אבל ממעט הידע שלי, כשאת מצטטת מאתר אחר עם קרדיט הולם ולא לצורכי רווח (לא פרסמת את המתכון שלה בספר בישול), אין לה קייס.

  3. סנט ליום, פשייי, מיליונרים!
    (לא נעים להגיד, אבל אני לא באמת רואה אותן. כלומר, הן פשוט נמצאות בצד העיוור של זוית הראייה שלי)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *