עוגת שוקולד גינס

השבוע הזה התיש את יושבי הבית, על שלל מלחמותיו. לא נותר אלא לקרוא על עוגות שוקולד ולפנטז על סוף השבוע המתקרב ועל בירה. המתכון והתמונה של לא אחרת מאשר נייג'לה לוסון.

רכיבים לתבנית מתפרקת 23 סנטימטרים
לעוגה

  • 250 מיליליטרים גינס
  • 250 גרם חמאה
  • 75 גרם אבקת קקאו
  • 400 גרם אבקת סוכר
  • 150 מיליליטרים שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 275 גרם קמח
  • 2.5 כפיות סודה לשתייה

לזיגוג

  • 300 גרם גבינת שמנת (פילדלפיה)
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 125 מיליליטרים שמנת לקצפת

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית
  2. מוזגים את הגינס למחבת גבוהה רחבה, מוסיפים את החמאה – כף כף או בחתיכות – ומחממים עד שהחמאה נמסה, ואז מוסיפים את הקקאו והסוכר ומערבבים. טורפים את השמנת החמוצה, הביצים והווניל ומוסיפים אותם למחבת החומה, החמאתית, הבירתית. לאחר מכן מוסיפים פנימה את הקמח והסודה לשתייה
  3. מוזגים את תערובת החמאה לתבנית ואופים 45 דקות עד שעה. מותירים להצטנן לגמרי לפני שמוציאים מהתבנית
  4. כאשר העוגה מצוננת, מניחים אותה על משטח ישר ועוברים לזיגוג. טורפים קלות את גבינת השמנת עד שהיא חלקה, מוסיפים לה את אבקת הסוכר וטורפים יחד. במעבד מזון עושים את זה הפוך. קודם שמים את אבקת סוכר, מערבבים קצת ואז מוסיפים פנימה את הגבינה
  5. מוסיפים את השמנת וטורפים שוב עד שמגיעים לסמיכות מריחה. מזגגים את פני העוגה, עד שהחלק העליון שלה מזכיר את הקצף של הבירה (NOT!)
מזכיר בירה? לא נראה לי
מזכיר בירה? לא נראה לי

2 תגובות בנושא “עוגת שוקולד גינס”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *