קדרה צמחונית עם פירורי לחם שומיים

יושבי הבית אמנם צמחוניים, אבל גם הם יודעים להעריך קדירה שהתבשלה לאורך זמן, וממלאת את הבית בניחוחות שעועית, במיוחד אם היא מתוייגת תחת "בישול צרפתי" וקוראים לה קסולה, ולא נגיד טשולנט או חמין. סתם, יושבת הבית לא נורא אוהבת קדרות. תמיד נראה לה אוכל שנולד בזמנים אחרים, כשכל מה שבני אדם רצו היה לנצל את הבשר שעמד לרשותם ולצבור עוד ועוד שומן כדי להתמודד עם החורף הקשה ועם הריחות הקשים של אנשים שלא מתרחצים, ששלטו ברחובות. אבל הקדרה הספציפית הזאת נראית פחות עתיקה. המתכון והתמונה של גורמה.קום.

רכיבים

לקדרה

  • 3 כרישות בינוניות, החלק הלבן והחיוור בלבד
  • 4 גזרים בינוניים, חצויים לאורך וחתוכים לפיסות ברוחב 2.5 סנטימטרים
  • 3 סלרי, חתוכים לחתיכות בגודל 2.5 סנטימטרים
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 0.25 כוס שמן זית
  • 4 ענפי טימין
  • 2 ענפי פטרוזיליה
  • 1 עלה דפנה
  • שמינית כפית אבקת ציפורן (נשמע מצחיק!)
  • 3 קופסאות (500 גרם) של שעועית לבנה, שטופה ומיובשת
  • 1 ליטר מים

לפירורי שום

  • 4 כוסות פירורי לחם טריים מבאגט
  • 0.3 כוס שמן זית
  • 1 כף שום קצוץ
  • 0.25 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקסולה. חותכים את הכרישות לאורך וחותכים פיסות בעובי 1.5 סנטימטרים, ואז שוטפים הכל ומייבשים
  2. מבשלים כרישות, גזרים, סלרי ושום בשמן עם עשבי תיבול, עלה דפנה, ציפורן ומלח ופלפל בסיר גדול וכבד על אש בינונית, ומערבבים מדי פעם, עד שהתערובת רכה ומוזהבת, כ-15 דקות. מוסיפים שעועית ומים ומבשלים, בכיסוי חלקי, עד שהגזרים רכים אבל לא מתפרקים, כ-30 דקות
  3. מכינים פירורי לחם שום. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים פירורי לחם עם שמן, שום, מלח ופלפל. מפזרים בתבנית וקולים עד שהם קריספיים מוזהבים, 12-15 דקות. מערבבים פעם אחת באמצע. מצננים את פירורי הלחם ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה
  4. חוזרים לקסולה. מוציאים את עשבי התיבול ואת עלה הדפנה. מועכים חלק מהשעועית עם כזה לפירה או עם גב של כף כדי להסמיך את הציר. מתבלים במלח ופלפל. ממש לפני ההגשה, מפזרים מעל פירורי שום
לפחות לא אמורים לחכות יומיים כדי לאכול את זה
לפחות לא אמורים לחכות יומיים כדי לאכול את זה

2 תגובות בנושא “קדרה צמחונית עם פירורי לחם שומיים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *