בתי קוקוס בהם מתארח שוקולד

כשהייתי קטנה הייתה לאימא שלי חברה שהייתה האופה. היא עדיין חברה שלה, אני פשוט כבר לא קטנה. בכל אופן, בכל יום שישי, בכל אירוע, בכל חג וכמעט בכל יום חול היא הייתה נותנת לנו שקיות הפתעה עם דברים שהיא אפתה. בורקסים, עוגיות, קאפקייקס, עוגות. לא היו הרבה אופציות, באופן מפתיע, אבל אלו שהיו, היו טעימות מאד. אחת מהאופציות הייתה עוגת שוקולד מאד כבדה ועשירה ועליה שכבה של שבבי קוקוס אפויים. כמה אהבתי את העוגה הזאת, עם השילוב בין ליקוק למציצה ללעיסה שהיא יצרה. כמה אוראליות. מאז לא אכלתי כזאת. וחשבתי לי, היי, אני יכולה גם להכין כזאת, אפילו אם יושב הבית לא אוהב קוקוס. לא אוהב, שלא יאכל. המתכון והתמונה של  "קנווס קרמי".

רכיבים ל-10 טארטים ברוחב 5 סנטימטרים

  • 1 חלבון
  • 200 גרם שבבי קוקוס
  • 0.66 כוס שמנת לקצפת
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 2 כפות מלח גס, לקישוט

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליה את הקוקוס בשכבה אחת. קולים את הקוקוס בתנור עד שהשבבים מתחילים להשחים בקצוות, כ-8-10 דקות
  3. מניחים להם להצטנן מעט ומעבירים למעבד מזון, שם קוצצים אותם דק. בקערה קטנה מערבבים קוקוס וחלבון. בעזרת אצבעות רטובות מצמידים ככף תערובת קוקוס לדפנות החורים בתבנית מאפינס גדולים
  4. אופים את בתי הקוקוס כ-8-10 דקות, עד שהם מתחילים להשחים
  5. מוציאים מהתנור, מצננים דקה, ומעבירים את בתי הקוקוס לרשת, לצינון נוסף
  6. מחממים שמנת לקצפת על אש בינונית עד שהיא כמעט רותחת. מסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס לשמנת
  7. מוזגים את מילוי השוקולד לבתי הקוקוס ומכניסים למקפיא לעשר דקות או עד שהמילוי מתייצב. מפזרים מעט מלח גס מעל, אם רוצים
משחקים באוכל!
משחקים באוכל!

6 תגובות בנושא “בתי קוקוס בהם מתארח שוקולד”

  1. הי נועה.
    אני גם חושבת שזה מקסים.
    אבל עוד לא ניסיתי, אז אני לא יודעת להגיד האם הקוקוס חש בחסרונו של הסוכר. אם תנסי, תדווחי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *