קליפות תפוחי אדמה א-לה-יוון

אני אוהבת מאד לגלות אתרים חדשים ומשמחים. זה מזכיר לי שהאינטרנט תמיד טובה אליי ומרחיב את מעגל האנשים שאפשר לסמוך עליהם. לא מזמן גיליתי את נשנוש הוא האוייב, אתר יפה במיוחד, עם מתכונים שנראים טעימים. הוא נמצא פה בבלוגרול שלנו, למקרה שתרצו לחזור אליו. והיום, עוד מתכון שמנסה לענות על השאלה: מה לעזאזל אפשר לעשות עם תפוחי אדמה. המתכון והתמונה של "מאכלים רציניים

".

רכיבים לארבע מנות

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • 1 כוס יוגורט סמיך
  • 85 גרם פטה, מפוררת
  • 1 כף אורגנו, קצוץ
  • גרידה מלימון אחד
  • 0.25 בצל אדום, קצוץ
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחוררים את תפוחי האדמה במזלג כמה פעמים ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהם רכים לגמרי, כ-45 דקות עד שעה. זה בסדר אם הקליפות מתחילות להשחים מעט
  2. חותכים את תפוחי האדמה לשניים לאורכם. מרוקנים בכף, ומותירים כשישה מילימטרים של תוכן. מותירים את התוכן שהוצאנו לשימוש אחר (כלומר, מכינים ממנו פירה). אם רוצים, אפשר גם לחלק אותם לרבעים
  3. מוזגים את שמן הזית לתבנית מרופדת בנייר אפיה. מחזירים את קליפות תפוחי האדמה לתבנית ומשפשפים אותם בשני הצדדים בשמן. מחזירים לתנור, עם הקליפה כלפי מטה, ואופים 7 דקות. הופכים, כך שהקליפה כלפי מעלה, ואופים 5-10 דקות, עד שהם שחומים וקריספיים
  4. מפזרים על כל תפוח אדמה מעט מלח. מורחים כף יוגורט ועליה כף פטה. צולים שלוש דקות, עד שהגבינה מתחילה להינמס
  5. מקשטים באורגנו, גרידת לימון, בצל אדום ופלפל שחור. למראה כפרי, מפזרים את הקישוטים ממרחק של כשלושים סנטימטר. כך הם באמת יגיעו לכל מקום ויקשטו גם את צלחת ההגשה
איך הם חושבים שזה מנה לאירוח מול הטלוויזיה, אני לא יודעת. הרי זה לגמרי מצריך ריכוז, לא להפיל את הפטה
איך הם חושבים שזה מנה לאירוח מול הטלוויזיה, אני לא יודעת. הרי זה לגמרי מצריך ריכוז, לא להפיל את הפטה

3 תגובות בנושא “קליפות תפוחי אדמה א-לה-יוון”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *