מרק עגבניות כפרי חריף

יושבי הבית מתרוצצים בשבוע האחרון ממקום למקום, לרגל פסטיבל יום ההולדת. אין תלונות כלל, תאמינו לי, אין אישה בת מזל יותר ממני. אבל זה אומר שלא ביקרנו במטבח הרבה לאחרונה. זה אומר, אני מנחשת, שכשנחזור למטבח נרצה משהו מאד ביתי. ועם פרוץ הסערה, גם חורפי. אז מצאתי מתכון למרק מקסיקני, שכולל גם רצועות טורטייה לרענון החך. המתכון והתמונה של epicurious

.

רכיבים לשמונה מנות
למרק

  • 2 כפות זרעי כמון
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 6 שיני שום גדולות, קלופות
  • 0.25 כפית פלפל אנגלי גרוס
  • 2 פחיות 800 גרם של עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות, עם המיץ
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 1 פלפל גוואחילו (אפשר גם פלפלים חריפים אחרים), ללא הזרעים
  • מלח

לרחס

  • שמן צמחי
  • טורטיות, חתוכות לרצועות בעובי חצי סנטימטר
  • 1 חבילה פלפלים מתוקים קטנים, מנוקים, חתוכים לרצועות דקות

אופן ההכנה

  1. מכינים את המרק. מערבבים זרעי כמון במחבת על אש בינונית עד שהם מתחילים להעלות עשן, כ-4 דקות. מעבירים לצלחת. מעבירים למטחנה לגריסה בינונית
  2. מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים בצלים. מכסים ומבשלים עד שהבצל מתרכך אבל לא משחים, תוך ערבוב, כ-8 דקות. מסירים מהאש. מוסיפים שום מעוך ופלפל אנגלי. מערבבים על אש נמוכה כדקה. מוסיפים עגבניות עם המיצים שלהן, ציר וצ'ילי. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לאש נמוכה, מכסים ומבשלים 15 דקות
  3. בנגלות של שתי כוסות בכל פעם מרסקים את המרק במעבד מזון לרמת פירה גס. מחזירים לסיר. מוסיפים פנימה זרעי כמון טחונים. מתבלים בפלפל חריף ובמפל.
  4. מכינים את הרחס. ממלאים מחבת בשמן לגובה 2 סנטימטרים. מחממים על אש בינונית ארבע דקות. מטגנים רצועות טורטייה עד שהן מזהיבות ומעבירים לצלחת עם נייר סופג בעזרת כף מחוררת
  5. מחממים כף וחצי מהשמן במחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הפלפלים המתוקים הקטנים. מערבבים עד שהם רכים, כ-2 דקות. מתבלים במלח ובפלפל
  6. מגישים. מחממים את המרק מחדש על אש בינונית. מחלקים לקעריות. שמים מעל את טורטיות ופלפלים מתוקים וקצת זרעי כמון גרוסים
בטח הטורטיה מאזנת יופי את החריפות
בטח הטורטיה מאזנת יופי את החריפות

2 תגובות בנושא “מרק עגבניות כפרי חריף”

  1. פלפלים מתוקים קטנים אפשר לקנות בשוק. אמנם לא בחבילה, אבל הם שם.
    לגבי פלפל גוואחילו, אין בארץ. אבל אפשר להחליף בצ'יפוטלה, שאותו אפשר לקנות בקופסת שימורים שנקראת צ'יפוטלה אין אדובו, שאותה אפשר לקנות בחנויות מזרח מערב וגם בטיב טעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *