עוגת לימון קפואה

יושבי הבית אוהבים להתנסות בחומרים חדשים, ובשיטוט האחרון שלנו באתר של הסופר, איכשהו קפץ לנו לעין חלב מרוכז ממותק (בטח היה במבצע). קניתי אותו מתוך מחשבה על הדוכנים האלו בברזיל, שמוכרים צ'ורוס. אלו דוכנים ניידים, שיש בהם מחבת ענקית לטיגון עמוק, ומשהו שנראה כמו שקית זילוף נייחת, שמזלפת צ'ורוס לשמן העמוק לפי הדרישה. אחר כך לוקחים את הצ'ורוסים ותוקעים לתוכן דולצ'ה דה לצ'ה ויש אפשרות גם לחלב ממותק. כל התענוג הזה עולה 1 ריאל בלבד. וזאת הסיבה, ולא הבשר כפי שנהוג לחשוב, שבנות ישראל, המשוחררות הטריות, משמינות בברזיל כמו מניאקיות. יש גם מקבילה מהמזרח: בננה לוטי, או איך שלא קוראים לדבר הזה (שונאת בננות). בקיצור, דברים טובים יכולים לצאת מהפחית הדוחה הזאת. בין היתר, פאי לימון, שאמנם חורג מחוקי הבלוג ומצריך לילה שלם במקרר, אבל הוא נראה טעים בהתאם. המתכון והתמונה של epicurious.

רכיבים לתבנית קפיצית 23 סנטימטרים
לבסיס

  • 20 פתי בר
  • 0.25 כוס סוכר
  • 0.25 כפית מלח
  • 80 גרם חמאה, מומסת וחמימה

למילוי

  • 400 גרם חלב ממותק
  • 1.25 כוסות מיץ לימון סחוט (משני הלימונים שמגררים את הקליפה שלהם, ומעוד 4-6 לימונים)
  • גרידה של שני לימונים
  • 8 חלמונים

לקרם שנטילי

  • 2 כוסות שמנת לקצפת
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 0.25 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבסיס. מחממים תנור ל-160 מעלות. שוברים את הפתי בר לחתיכות קטנות ומניחים בקערת מעבד מזון, ביחד עם סוכר ומלח. מעבדים 8 דקות, עד שהפתי בר הופכים לפירורים כמעט ומתערבבים עם הסוכר. מוסיפים חמאה עד שהתערובת הופכת כמעט יציבה, כ-12 פולסטים קצרים. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים את התערובת לבסיס ולדפנות עד שני שליש גובהן. אפשר להשתמש בתחתית של כוס כדי להדק את הביסקוויטים לתבנית
  2. מכינים את המילוי. טורפים את החלב הממותק עם מיץ הלימון. טורפים את הגרידה עם חלמונים בעקרה בינונית, עד שהתערובת מחווירה, כ-30-60 שניות. מוסיפים לתערובת את החלב הממותק ומיץ הלימון. מוזגים את התערובת לבסיס ומעבירים לתנור. אופים עד שהמרכז מרקד רק קצת, כ-25 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים לפחות שעה בחוץ. מכסים בזהירות, מבלי לפגוע בחלק העליון, ומקפיאים לפחות 6 שעות, או כל הלילה
  3. מכינים את הקרם שנטילי. מוזגיםא ת השמנת לקצפת למיקסר. מוסיפים את תמצית הוניל ואת אבקת הסוכר. מערבבים תחילה במהירות נמוכה, עד שהרכיבים מעורבבים, ואז מעלים את המהירות עד שנוצרת תערובת בקושי בינוני, כ-1.5 דקות
  4. הוראות הגשה. לפני ההגשה, עוטפים את התבנית במגבת רטובה חמימה, כדי לשחרר את העוגה מדפנות התבנית. פותחים את התבנית ומוציאים את העוגה. ממלאים צנצנת או כד במים רותחים, טובלים סכין, מנגבים אותו וחותכים. על העוגה שמים כף קרם שנטילי ומגישים מייד. אפשר לשמור בפריזר עד שבוע
היישר מהמקפיא. כמו כשהיינו קטנים
היישר מהמקפיא. כמו כשהיינו קטנים

תגובה אחת בנושא “עוגת לימון קפואה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *