כיסוני קפרזה לבלש הקשוח

יושבת הבית עוסקת לאחרונה בספרי בלש. וליתר דיוק, בפילם נואר. היא מתחילה מהתחלה, כמו שהיא אוהבת לפעמים, בדשיאל האמט (או דשייל המט, תלוי מי מאיית), שהיה הראשון (יש האומרים לפני ריימונד צ'נדלר ויש האומרים עם ריימונד צ'נדלר) לכתוב ספרי בלש שכללו בלשים קשוחים, נשים ערמומיות, הרבה וויסקי, אוכל טוב, בגדים יפים ומזימות. לספרי הבלש האלו יש כמה מאפיינים מרכזיים וביניהם העובדה שהבלש נותן לקורא כל מיני רמזים שהוא אמור לאסוף לאורך הדרך, אבל הקורא לעולם לא יוכל לפענח את החידה בעצמו, משום שהמידע המרכזי הנחוץ לפענוח הרצח לא מתגלה לקורא עד שהבלש מגיע למעמד פענוח הרצח. וכך זוכה הקורא בדבר חשוב מאד: הפתעה לטובה. כמה מעט כאלו יש בחיים, אה? אז כמחווה לניק צ'ארלס, הבלש הקשוח של האמט, מצאתי מתכון עם הפתעה לטובה, שמתחיל עם בצק מהמזרח וממשיך עם מילוי מהמערב. המתכון והתמונה של הכיסנים של "מאכל התאווה של החיים".

האמט. גבר שבגברים, עם הרבה נשים והרבה אלכוהול
האמט. גבר שבגברים, עם הרבה נשים והרבה אלכוהול

רכיבים ל-8 כיסנים

  • שמן לטיגון
  • 16 פיסות להכנת גיוזה (בחנויות המזרח הרחוק)
  • 120 גרם מוצרלה, חתוכות ל-8 פיסות
  • 1-2 עגבניות תמר, חתוכות ל-8 פרוסות
  • 8 עלי בזיליקום
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים 4 סנטימטרים של שמן במחבת גדולה
  2. מניחים פיסת מוצרלה על פיסת בצק, ומעליה פרוסת עגבניה ועלה בזיליקום. מתבלים במלח. טובלים אצבע במים ומרטיבים את שולי הסצק. מניחים פיסת בצק נוספת מעל ולוחצים בעדינות את הקצוות זו לזו כדי לסגור לחלוטין את המילוי. חוזרים על הפעולה עם יתר הכיסנים
  3. ברגע שהשמן הגיע ל-180 מעלות, מטגנים את הכיסנים עד שהם מזהיבים, כ-2-3 דקות. מעבירים אותם לצלחת עם נייר סופג. מצננים גמה דקות לפני ההגשה
כל כך זהוב וירקרק
כל כך זהוב וירקרק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *