מרק עדשים עם יוגורט צ'יפוטלה

אתמול אכלנו ארוחת ערב ירוקה, כמו שאנחנו אוהבים לפעמים, עם קיש ברוקולי (לא ההוא מאתמול. אחד מומצא) וזוקיני צרובים מוחמצים קלות (של אורנה ואלה), ונזכרתי שוב כמו זה עדיף לאכול אוכל אמיתי, עם הרגשה של אוכל. כלומר, גם במבה ודוריטוס וחצי מנה פלאפל זה בסדר, אבל לא תמיד. אז מצאתי לנו עוד מתכון שימשיך את הסדרה הירוקה. המתכון והתמונה של "מטבח מונבט".

רכיבים ל-6 מנות
למרק

  • 2 כוסות עדשים
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 פקעת שומר, קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס אורז מלא
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 1 כפית כמון
  • 1 צרור גדול של מנגולד (או כרוב על, כמו שקוראים בעברית ל-kale), או שילוב של עלים ירוקים
  • מלח ופלפל
  • 1 לימון

ליוגורט

  • 1 כוס יוגורט
  • לא יותר משתי כפיות של ממרח צ'יפוטלה

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז ומניחים בצד. מרתיחים בערך ארבע כוסות מים, ומבשלים את העדשים 20 דקות, עד שהן מבושלות. מוסיפים עוד מים במקרה הצורך. מייבשים
  2. בסיר גדול למרק מאדים את הבצל והשומר בשמן זית כשמונה דקות, או שהם מתחילים להשחים קלות. מוסיפים את הציר והכמון. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות
  3. מוסיפים את העדשים והאורז המלא ומבשלים כ-10 דקות. מוציאים את החלקים הלבנים מהמנגולד וחותכים את העלים לרצועות דקות. טועמים אם יש מספיק מלח ופלפל, ומתקנים לפי הצורך
  4. מסירים מהאש ומוסיפים את הירוקים. מערבבים פנימה מיץ מחצי לימון, או יותר, במקרה הצורך
  5. מערבבים את היוגורט עם הצ'יפוטלה. מגישים את המרק עם כף יוגורט
יש תמונות מהממות בבלוג הזה. לכו לראות
יש תמונות מהממות בבלוג הזה. לכו לראות

4 תגובות בנושא “מרק עדשים עם יוגורט צ'יפוטלה”

  1. מקסיקנים אוהבים לשים באוכל שלהם משהו שקוראים לו: צ'יפוטלה אן אדובו. אדובו זה בעצם רוטב בספרדית, והמוצר הוא פלפל חלפיניו ברוטב עגבניות, שמגיע בקופסת שימורים, ומוסף לכל טורטיה שעוברת באיזור. פאן פוד משווקים את זה בארץ (http://www.funfood.co.il/chipotle.html) ואפשר לקנות את זה בכל סופר גדול עם מחלקה מקסיקנית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *