עוגת שיש שוקולד חמאת בוטנים בננה

אחד הדברים שיושב הבית הכי שונא זה קשקושים. לא קשקושים במובן לדבר שטויות. את זה הוא דווקא אוהב. קשקושים במובן עודפות. יותר מבד אחד בחולצה – מקושקשת. הדפס גדול מדי על טישירט – מקושקשת. נעליים עם גדילים – מקושקשות. חגורה עם אבזם גדול מדי – מקושקשת. כיסא שמצויירות עליו רגליים – מקושקש. סוג של מינימליסט, הבנאדם. בקיצור, איזה מצחיק יהיה אם אני אכין לו את העוגה הזאת? המתכון והתמונה של "סוכר שזיפים".

רכיבים לתבנית לחם 22 סנטימטרים

  • 2.3 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 0.5 כפית מלח
  • 0.3 כוס שבבי שוקולד
  • 0.3 כוס שבבי חמאת בוטנים
  • 2 בננות בינוניות, מעוכות
  • 0.75 כוס חמאת בוטנים
  • 0.5 כוס סוכר
  • 0.5 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים גדולות
  • 1.5 כפיות תמצית וניל
  • 0.5 כוס חלב
  • 0.25 כוס אבקת קקאו

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית
  2. בקערה בינונית מערבבים קמח, אבק אפייה, סודה לשתייה ומלח. טורפים פנימה את שבבי השוקולד ושבבי חמאת הבוטנים. בקערה של מיקסר טורפים, במהירות בינונית, בננה וחמאת בוטנים עד שהתערובת קרמית, כדקה. טורפים פנימה סוכר וסוכר חום, כדקה נוספת. מוסיפים ביצים ווניל ומערבבים עד שתהערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת החלב – כשתי דקות ערבוב
  3. מעבירים חצי מהתערובת לקערה בינונית. מוסיפים אבקת קקאו ומערבבים. מניחים כף מכל תערובת בכל פעם בתבנית. כאשר כל התערובות נמצאות בתבנית, לוקחים סכין ומערבבים, כדי ליצור אפקט שיש
  4. אופים 60-65 דקות או עד שהעוגה נפרדת מהתבנית ומשחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים
שכחו קוקוס
שכחו קוקוס

4 תגובות בנושא “עוגת שיש שוקולד חמאת בוטנים בננה”

  1. ומה הוא היה אומר על מאפינס תירס עם פלפל קלוי, זיתים שחורים, עגבניות מיובשות, לימון כבוש, גבינת מנצ'גו וצ'ילי? תמהתני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *