סלמון עלום

יושב הבית אוהב מאד סלמון. יושבת הבית סבורה שזה דג מעט משעמם, ושלא משנה איך עושים אותו, בסוף יש לו אותו טעם. ובכל זאת, סלמון זה דבר יחסית זמין, גם אם לא זול, וכדאי אולי להצטייד בדרכים נוספות לבשל אותו, כדי שיהיה קצת גיוון גם בגזרת הדגים. אז מצאתי מתכון, שבו הטעם מגיע לא מהתקרמלות הדג כתוצאה ממפגש עם חום גבוה, אלא מבישול בנוזל, בדומה לביצה עלומה, דבר שהופך את הטעם למעודן יותר. המתכון והתמונה של "מאכלים רציניים

".

רכיבים ל-4 מנות

  • 4 חתיכות פילה סלמון, במשקל 150 גרם כל אחת
  • 0.25 כוס יין לבש יבש
  • 2 ענפי פטרוזיליה
  • 2 ענפי טימין (או שומר, בזיליקום, טרגון, מיורן)
  • 60 גרם חמאה
  • מלח ופלפל
  • מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מתבלים את הסלמון במלח ובפלפל. בוחרים מחבת גדולה מספיק כדי להכיל את פיסות הסלמון בשכבה אחת, ומוסיפים יין, עשבי תיבול ומספיק מים כך שהנוזלים יגיעו למחצית מגובה הסלמון (אבל עוד לא מוסיפים את הסלמון). מתבלים במלח ומביאים לרתיחה
  2. ברגע שהנוזלים רותחים, מנמיכים את האש מאד, מוסיפים את הסלמון ומבשלים 3.5 דקות. הופכים ומבשלים 3 דקות נוספות. יש לוודא כי המים לא מגיעים לכדי רתיחה
  3. מעבירים את הדג לצלחת חמימה ומגבירים את האש. מבשלים את הנוזלים עד שהם מצטמצמים בחצי. טורפים פנימה חמאה, ומתבלים במלח ובמיץ לימון. מוזגים את הרוטב על הדגים ומעטרים בפטרוזיליה
מאד ורדרד
מאד ורדרד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *