הרביולי העירום

מחר יושבי הבית לוקחים יום חופש ביחד, משום סיבה מיוחדת מלבד זה שהם יכולים, וצריך לחשוב על משהו כיפי לבשל, שהוא ארוך ומצריך התעסקות בידיים. מצאתי לנו את המנה המופלאה הזאת שנקראת malfatti, שבאיטלקית זה "עשוי רע", או gnudi, שבאיטלקית זה "עירום". זו מנה טוסקנית, שהיא בעצם רביולי בלי בית, כלומר רביולי בלי הבצק, ויש בו תרד, שיושב הבית הכי אוהב. בניגוד לניוקי, מגלגלים את זה בידיים, וזה נראה כמו הדבר המושלם לחופש חורפי. המתכון והתמונה של "לימון ווניל".

רכיבים ל-20 רביולי
לרביולי

  • 250 גרם ריקוטה
  • 250 גרם תרד
  • 6 כפות פרמז'ן מגוררת
  • 2 ביצים
  • קמח
  • מלח ופלפל

לרוטב עגבניות

  • 4 עגבניות בשלות, מקולפות, מפולטות, מעוכות
  • 2 שיני שום
  • 4 עלי בזיליקום
  • אבקת צ'ילי
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים שום, מערבבים כדי להוציא את הטעם של השום, ומוסיפים שום, עגבניות, אבקת צ'ילי, מלח ופלפל, ומבשלים עד שהעגבניות מבושלות, כ-15 דקות
  2. מכינים את הרביולי. מבשלים תרד בסיר גדול מלא במים רותחים מומלחים כ-5-10 דקות. מייבשים, מניחים לתרד להצטנן ומוציאים מהם את כל הנוזלים על ידי מעיכתם. קוצצים
  3. בקערה גדולה מערבבים תרד, ריקוטה, פרמז'ן, ביצים, קמח, מלח ופלפל. בשלב זה צריך לשחק עם הקמח עד שמגיעים לתערובת רכה, לא דביקה מדי, ולא סמיכה מדי. היא עדיין צריכה להידבק לאצבעות מעט
  4. מביאים מים מומלחים לרתיחה בסיר גדול. שמים בערך כוס קמח בצלחת עמוקה. מתחילים ליצור כדורים בגודל אגוז מתערובת הניודי. מצפים אותם היטב בקמח
  5. כאשר המים רותחים, מוסיפים ניודי למים. עדיף לבשל אותם עשרה בכל פעם, כדי שיהיה להם מספיק מרווח ומים. כאשר הניודי מגיעים לפני השטח, מוציאים אותם ומייבשים. ממשיכים עד שנגמרת התערובת
  6. אופים. מניחים בתבנית ומפזרים מלמעלה רוטב, עוד שתי כפות פרמז'ן ושמן זית, ומחממים בתנור שחומם ל-190 מעלות כ-20 דקות, או שעד החלק העליון משחים
יואו, זה באמת נראה טעים
יואו, זה באמת נראה טעים

3 תגובות בנושא “הרביולי העירום”

  1. הו, כמה שזה נראה טעים… עושה לי חשק, אבל מכיוון שהמדיח בבית הוא אני, (וגם האוכלת היא רק אני) קשה להתעלם מכמות הכלים שזה מלכלך: מחבת לרוטב, סיר לבישול, קערה לערבוב, תבנית. המפף. אבל הוי, כמה שזה נראה טעים!
    (אגב, כמה גרם בערך יוצא 6 כפות פרמז'ן? שאני אדע כמה לקנות)

  2. אצלנו בבית יש חוק: לא חוסכים בכלים. גם ככה שוטפים כלים בסוף, אז זה לא נורא משנה כמה.

    כף חמאה זה 14 גרם. אז אני מניחה שבכף פרמז'ן נכנס קצת פחות. בטח משהו באיזור ה-60 גרם.

  3. הו, אבל אתם גם שניים וגם יושבי בית. לי, כאחת שגם עובדת 25 שעות ביום, זה מאד משנה אם אני צריכה לשטוף סיר אחד ארבע. אבל לא משנה, יום אחד אני אכין את זה. זה פשוט נראה טעים מכדי לוותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *