ירקות מתוקים חריפים בתנור

כבר כמה ימים אני מסתובבת עם חשק לאורז עם ירקות צלויים. אבל לא סתם צלויים עם שמן זית ומלח, אלא קצת יותר מתוחכמים. לא התחשק לי על הממ"י, אז טרחתי וחיפשתי מתכון אחר. ומצאתי את המתכון הזה, וחרגתי מהרגלי ואפילו ניסיתי אותו לפני שהעברתי אותו לפה. והוא יצא ממש טעים, וכולל חדוות תבלינים וחדוות ירקות וחדוות חורף. המתכון והתמונה של "בישול איכותי

".

רכיבים ל-4 מנות

  • 5 גזרים בינוניים, חתוכים לאורכם, ופרוסים לקוביות בגודל סנטימטר וחצי
  • 2 בצלים אדומים קטנים, חתוכים לשמיניות
  • 2 פלפלים אדומים בינוניים, ללא הגרעינים, וחתוכים לקוביות בגודל שני סנטימטרים
  • 0.5 קילו דלורית, ללא גרעינים, חתוכה לקוביות בגודל סנטימטר וחצי
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 0.5 כפית כמון
  • 0.5 כפית כוסברה
  • 0.5 כפית גינג'ר טחון
  • 0.25 כפית קינמון
  • שמינית כפית צ'ילי
  • 1 כף דבש
  • 1 כף טימין קצוץ

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-230 מעלות ומניחים נייר אפייה בתבנית
  2. מערבבים גזרים, בצלים, פלפלים ודלעת בקערה, עם כף שמן זית, מלח ופלפל. מפזרים את הירקות בשכבה אחת בתבנית ואופים 30-35 דקות (אני שמתי אותם קודם לחצי שעה מכוסים בנייר אלומיניום, ואז לחמש דקות בלי. אבל יש לי חשד שהתנור שלי שורף במיוחד)
  3. מחממים את כף השמן הנותרת בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד שמריחים, דקה או שתיים. מוסיפים פנימה את הדבש והטימין ועוד קצת פלפל ומלח
  4. מפזרים את תערובת התבלינים על הירקות ומערבבים
אבל למה בחמגשית?
אבל למה בחמגשית?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *