"המרק הכי טעים שהיה פה בחודשיים האחרונים"

שנינו היינו חולים בשבועיים האחרונים (כן, כן, אני הדבקתי אותו. מודה באשמה) וככה יצא שכל הזמן אכלנו מרקי ירקות. הוא חושב שזה מבריא. אני חושבת שאם יש לך טעם של נזלת בפה ושיפוצים בגרון, אז לפחות שיהיה לך קל לבלוע. אז מכל הניסויים שעשינו, יצא שהוא אמר שזה המרק הכי טעים שהיה פה בחודשיים האחרונים. אין תמונה, אבל.

רכיבים לסיר של מרק

  • 1 קישוא
  • 2 גזרים
  • ריבוע דלעת, בערך שבעה על שבעה סנטימטרים
  • שני תפוחי אדמה
  • 1 בטטה
  • עגבניה
  • בצל
  • שתי שיני שום
  • ג'ינג'ר, בערך שני סטימטרים
  • פפריקה חריפה
  • כורכום
  • שמן
  • קמח
  • מים רותחים

אופן ההכנה

  1. מקלפים וחותכים את הקישוא, הגזרים, תפוחי האדמה, הדלעת והבטטה לקערה
  2. חותכים לקוביות קטנות את הבצל, ולקוביות קטנות יותר את השום והג'ינג'ר
  3. מחממים שמן בסיר על אש גבוהה ומאדים את הבצל, השום והג'ינג'ר, עד שהבצל שקוף, כחמש דקות
  4. שמים את הירקות מהקערה, ושתי כפות קמח, מערבבים עד שהקמח מכסה את כל הירקות. מוסיפים מים רותחים ככה שיהיה מספיק נוזלים במרק
  5. מתבלים בכורכום, פפריקה חריפה ומלח ומרתיחים חמש דקות
  6. מגרדים עגבניה בפומפייה. מוציאים את הקצף השומני שהצטבר בינתיים בחלק העליון של המים, ושמים את העגבניה במרק
  7. מתבלים שוב, מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים 20-30 דקות

10 תגובות בנושא “"המרק הכי טעים שהיה פה בחודשיים האחרונים"”

  1. עם כל הכבוד למתכונים מסודרים (ויש, הרבה מאד לשלכם) אני מוצאת שהדברים הכי טעימים יוצאים כשזורקים לסיר "מה שיש". המצרכים הכי חשובים בבישולים כאלו הם אהבה לבישול וחוש לתיבול, וככה מכינים "מרק מכפתור".
    זה קטע, כי בדיוק עכשיו חשבתי לעצמי מה אני עושה עם כרישה, ענף ברוקולי, שומר , שני קישואים ותפוח אדמה אחד שתכף מתים לי במקרר, ונכנסתי לכאן כדי לקבל השראה למשהו, ועכשיו אני יודעת. מרק "מה שיש":)
    ותהיו בריאים.

    1. כן, מרק מכפתור זה כיף, למרות שבסוף תמיד יוצא לו את אותו טעם (כלומר, לשלי תמיד אותו טעם, ולשלו תמיד אותו טעם). זה קטע.
      תודה, דומה שהבראנו 🙂

  2. 🙂
    פעם-פעם, כשהייתי קטנה (וזה היה מ-ז-מ-ן) הייתי ההילי היחידה ואפחד לא הבין, אז קראו לי נילי, גילי וצילי ואני רק רציתי שיקראו לי מיכל, או ליאת. או מיטל. היום יש מיליון הילי, ולא היה אכפת לי, אבל אם ההילי ההיא אומרת אומרת דברים שאני לא הייתי אומרת (כי למי אכפת שאתם לא ממציאים את המתכונים – ומי כבר ממציא מתכונים? זה יפה אתם משוטטים ברשת ומביאים מתכונים מעניינים מכל מיני מקומות, עם קרדיט הולם למקור) אז חשוב לי להבהיר.
    בכל מקרה, רציתי עוד להגיד שמרק התרד-שיטאקה-טופו הפך למרק הבית שלי. קניתי צרור גדול של למון גראס בשוק שמחזיק להרבה זמן, ואני אפילו מכינה ציר ירקות בשבילו. זה פשוט מרק נפלא. ופשוט. אז אם לא הכנתם אותו (וברור שאתם מביאים חלק מהמתכונים בלי לנסות אותם, רק כי הם "נראים" טעימים) אז כדאי לכם, מאד.

  3. היליר, זו התגובה משמחת מאד.
    ובעניין המרק תרד-טופו-שיטאקה, הכנו אותו פעם אחת. אולי הגיע הזמן לפעם שנייה. ובינתיים שמתי לב שיש לך עניין עם מרקים, אה? את לגמרי בעדם.

  4. עלית עלי. כשאת צמחונית, סופרת קלוריות, משתדלת לאכול בריא ומביאה כל יום לעבודה אוכל מהבית – מרק הוא הפתרון המושלם: גם מאפשר שילובים אינסופיים של ירקות, קטניות ופחמימות, גם סיר גדול שמספיק לכמה ימים וגם שורד מיקרו באופן סביר.
    ומכיוון שבנוסף לכל זאת אני גם משתעממת במהרה מאוכל שחוזר על עצמו – טעים ככל שיהיה – אני תמיד מחפשת את החידוש הבא. ופה אני מוצאת הרבה:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *