כיסוני חביתה

תמיד חשבתי שאצל בשלנים אמיתיים תמיד יש חבילה של בצק עלים במקפיא, וברגע האמת, הם פשוט פורשים את היריעה, מרדדים אותה מעט, ועושים איתה קסמים. בגלל שגם אני רוצה להיות בשלנית אמיתית, אז רכשתי לנו בצק עלים. ובזה זה נגמר. צריך להפשיר את זה לפני השימוש. וצריך משהו שמתאים לזה. ובכלל, יש בורקס כל כך טעים אצל הטורקי בשוק, שמי בכלל צריך משהו אחר? אבל אולי, פשוט עוד לא פגשתי את המתכון הנכון, וזה הדבר החסר? המתכון ותהמונה של "מאכלים רציניים".

רכיבים ל-8 מנות

  • 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 9 ביצים גדולות
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 קילו בצק עלים
  • 1.5 כוסות גבינה מגוררת, עדיף צ'דר או אמנטל

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הבצלים עד שהם רכים מאד ומקורמלים. אפשר בשיטה של מארק ביטמן: מניחים את הבצלים במחבת גדולה יבשה, על אש בינונית, ומכסים. מבשלים כ-15 דקות, מערבבים מדי פעם, עד שהבצלים מתרגגים ומתחילים להידבק למחבת. ואז מוסיפים את השמן, מערבבים וממשיכים לבשל, ללא כיסוי, עד שהבצלים מבושלים במידה הרצויה. אני ממשיכה עוד 15 דקות. הם לא אמורים לעשות קולות חריכה רמים. אם הם עושים, צריך להנמיך את האש. מתבלים ובמלח ופלפל ומניחים על צלחת לצינון במקרר
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות. טורפים שמונה מהביצים עם חצי כפיצ מלח ושמינית כפית פלפל. ממיסים חמאה במחבת, ומכינים חביתה כמו בדרך כלל. מוסיפים לה פטרוזיליה ומצננים במקרר
  3. מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח או על נייר אפייה וחוצים אותו לשניים. טורפים את הביצה הנותרת ומושחים בה את הבצק. מניחים חצי מהביצים המבושלות על חצי מהבצק, ומשאירים שוליים ברוחב סנטימטר. על הביצים מניחים חצי מהגבינה וחצי מהבצלים. מקפלים את החצי הריק של הבצק על החצי המלא וסוגרים את הקצוות עם מזלג. עושים את אותו דבר גם עם החצי השני. מקררים עד שהכל מתייצב, כ-15 דקות
  4. מוציאים את כיסי הבצק מהמקרר ומושחים בביצה. אופים עד שהם משחימים כ-30 דקות
ממש עושה חשק למזלג ביד
ממש עושה חשק למזלג ביד

2 תגובות בנושא “כיסוני חביתה”

  1. כמה דברים יש לי להגיד בעניין הזה:
    1. העניין עם להפשיר לילה שלם במקרר הוא שקר גס. אפשר שעתיים בחוץ.
    2. מתפלאת שלא תהית איך יודעים כמה לרדד. לו היית תוהה הייתי אומרת לך שהיחס (לפני רידוד:אחרי רידוד) צ"ל בערך 3:4.
    3. אצל רפי כהן בבלוג היו מתכונים נורא מגרים לבורקסים. אנחנו אלתרנו עליהם ויצא די קקה, אבל לא בטוח שזה אומר משהו.

  2. הלו דבראל!

    1. וואלה. מידע טוב.
    2. לא, דבראל, לגבי זה את היית תוהה 🙂 אני פשוט הייתי מרדדת קצת ומניחה שזה מספיק.
    3. לא כל כך בא לי בורקס הארד קור. נראה לי שזה, עם החביתה המשונה הזאת בפנים, יכול להיות צהריים מעולים לשבת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *