פנקייקס תפוחי אדמה הודיים

אנחנו לא באמת הולכים לעשות חנוכה שיש בו רק לביבות של פעם, זה הרי ברור, כי זה יהיה קצת משעמם. אז מצאתי לנו מתכון הודי, שכנראה אי אפשר ליצור מרחק גדול יותר בינו ובין הלביבות של סבתי, עליה השלום כמובן, פעמיים בבלוג בשבוע אחד, סחטיין עליה, הייתה מכינה. במתכון משתמשים בתפוחי אדמה שנקראים Russet או ברבנק. זהו הזן שבו משתמשים במקדונלדס, ולכן מגדלים אותו בכמויות עצומות באמריקה. אבל בדיוק קראתי ספר על כמה שתפוחי האדמה רגישים, ועל כמה שצרכיה של מכונת המזללות הצהובה חשובים, ועל כמה שמוסיפים דברים מזעזעים לתפוחי האדמה האלו, כדי שאפשר יהיה לשווק אותם למקדונלדס בול בזמן. אז עזבו אתכם מהם, ותיצמדו לתפוחי האדמה שלנו פה, שבטח גם הם לא נקיים מחומרי הדברה וכאלו, אבל יש לקוות שפחות. המתכון והתמונה של "מטבח מהאיסט ווילג'"

רכיבים ל-24 לביבות

  • 0.5 כוס אפונה קפואה
  • 1 בצל בינוני, מקולף
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1.5 כפיות כורכום
  • 1.5 כפיות כמון
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
  • 2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
  • 6 כפות שמן צמחי
  • 6 כפות חמאה
  • יוגורט
  • לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-100 מעלות. מניחים בתנור תבנית עם נייר אפייה
  2. בסיר קטן מרתיחים מים מומלחים. מוסיפים את האפונה ומבשלים, ללא מכסה, עד שהאפונה מתחממת, כ-2-3 דקות. מסירים מהאש ושוטפים במים קרים. מניחים במסננת לייבוש
  3. מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה (או במעבד מזון או במנדולינה) ומניחים במסננת. מגררים גם את הבצל ומוסיפים גם אותו למסננת
  4. בקערה גדולה טורפים קלות את הביצים. מערבבים פנימה קמח, כוסברה, כורכום וכמון. ואז גם ג'ינג'ר, כוסברה טרייה ואפונה
  5. מוחצים את תפוחי האדמה והבצל ומוציאים מהם כמה שיותר נוזלים. מוסיפים לקערה. מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בכף עץ או בידיים, אבל נזהרים לא לערבב מדי. מוסיפים קמח, כף בכל פעם, אם יש עדיין בריכה של נוזלים בתחתית הקערה
  6. מחממים כף שמן וכף חמאה במחבת כבדה, עד שהן חמות אבל לא מעשנות. מניחים ארבע פעמים רבע כוס תערובת במחבת, ומשטחים ליצירת פנקייק
  7. מטגנים עד שהצד התחתון שחום, 4-5 דקות, ואז הופכים ומטגנים 4-5 דקות נוספות. סופגים את שאריות השמן במגבת נייר, ומתבלים מייד במלח ובפלפל. מעבירים לתבנית בתנור, כדי להותיר את הפנקייקס חמים
  8. בין נגלה לנגלה מנגבים את המחבת במגבת נייר, ושוב מוסיפים כף שמן וכף חמאה לפני שמטגנים
  9. מערבבים כוס יוגורט עם מיץ מלימון אחד ומגישים עם הפנקייקס
לא נורא רואים איך זה יצא, אבל אני סומכת עליה
לא נורא רואים איך זה יצא, אבל אני סומכת עליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *