לביבה תפוחה

ראשית, אני שמחה להודיע שיושב הבית לקח את העניינים לידיים, ושם פידברנר, מה שאומר שעכשיו אפשר להירשם למתכונים במייל, וממש לקבל אותם למייל. זה נחמד, כי הם מגיעים בערך יחד עם ארוחת הצהריים, וככה אפשר לקרוא אותם לא רעבים. נרשמים כאן, מימין.

חוץ מזה, לא חשבתי שאשים כאן מתכון ללביבות. באמת שלא. בשביל זה יש את כל העיתונים ומגזיני הנשים והפורטלים של האוכל. אבל אתמול הלכתי ברחוב בערב, וכל החנוכיות נראו כל כך שמחות, והנרות הבהבו בהן בכזו חינניות, וריח הלביבות מן השכנים היה כל כך ממלא נחיריים, עד שחשבתי שאולי גם אנחנו נעשה הדלקת נרות. והתחלתי להסתכל מה נכין, והמתכון הזה נראה כמי שמניב לביבות תפוחות שכאלו, שעומדות בניגוד מוחלט כל כך ללביבות המתוקות, המעוכות ועתירות הגושים של סבתי עליה השלום, שלא הייתה ברירה. המתכון והתמונה של "White on Rice". ויש גם וידיאו של המתכון הזה, פה.

אגב, גם מחר יהיה מתכון לדבר מיוחד של חנוכה, אם אתם בעניין.

רכיבים ל-12 לביבות

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
  • 0.5 בצל גדול, חתוך לחתיכות בגודל 6 מילימטרים
  • 3 שיני שום, מעוכות
  • 0.3 כוס קמח
  • 0.75 כף מלח ים
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 2 ביצים גדולות, טרופות
  • 0.25 כוס שמן

אופן ההכנה

  1. מניחים כמה מגבות נייר בקערה, ומגררים את תפוחי האדמה אל הקערה. משתמשים במגבות נייר נוספות כדי לסחוט כמה שיותר מים מתפוחי האדמה. אחרי שתפוחי האדמה הכי יבשים שאפשר, זורקים את מגבות הנייר
  2. מוסיפים בצל, שום, קמח, מלח, פלפל וביצים ומערבבים עד שהתערובת אחידה
  3. מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים שמן, וכאשר השמן חם מניחים כף גדושה של תערובת במחבת, ומשטחים אותה לגובה של כ-12 מילימטרים. מטגנים עד שהלביבה משחימה בצד אחד (בערך 2-3 דקות). ואז משחימים את הצד השני. מסירים את הלביבה וסופגים במגבת נייר. אפשר לשמור על הלביבות חמות אם מכניסים אותן מכוסות לתנור שחומם ל-150 מעלות
אולי הן נראות טעימות כי קוראים להן פנקייקס?
אולי הן נראות טעימות כי קוראים להן פנקייקס?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *