לחמניות המבורגר מקמח מלא

החורף הזה אילץ אותנו לוותר על חלומות המסעדה בסוף השבוע, וגרם לי להבין, שוב, שאין כמו הקיץ. כן, היה כיף, להתכרבל, והוא הכין אוכל טעים נורא, ושמענו מוזיקה, וכל זה. אבל בנאדם צריך גם לצאת החוצה, ואיך אפשר לצאת החוצה כשהטוסטוס שלך מביט אליך במבט כלה שתכניס אותו פנימה, הנעליים שלך נרטבות בכל פסיעה שנייה, וכל העולם מסוגר מאחורי חלון ווילון? אז החלטתי להיכנע למזג האוויר ולהתכונן להרפתקאות ביתיות. הלחמניות האלו נראות כמו הרפתקה ראויה. המתכון והתמונה של "מלים לאכול לפיהן".

רכיבים ל-8 לחמניות

  • 1 כוס מים
  • 2 כפות חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1.66 כוסות קמח מלא
  • 1.75 כוסות קמח
  • 0.25 כוס סוכר
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל הרכיבים בקערה קדולה, או בקערה של מיקסר ולשים עד שהבצק רך וחלק (אם משתמשים במיקסר, משתמשים בוו הגיטרה ומערבבים עד הבצק נדבק לוו). מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים לתפוח שעה
  2. מחלקים את הבצק לשמונה חלקים (אפשר לשקול, ואפשר גם לפי העין: חוצים אותו, ואז חוצים כל חצי, ואז חוצים כל רבע). מעצבים כל חלק לכדור שטוח, מביאים את כל הפינות לאמצע וצובטים ביחד, ואז הופכים את החלק הצבוט למטה, חופנים את הבצק ביד, ומתווים עיגולים קטנים, כשהלחמניה לעתיד מונחת על משטח לא מקומח ולא משומן, שמסייע להופך אותן לעגולות. מניחים על נייר אפייה משומן, מכסים ומניחים לתפוח 30-40 דקות, עד שהם לגמרי תפוחות
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את הלחמניות 12-15 דקות, עד שהן משחימות. מוציאים מהתנור ומניחים על הרשת להצטנן
עגולות למשעי, שלה. אני צנצנת חמוצים אם הן יוצאות לי ככה
עגולות למשעי, שלה. אני צנצנת חמוצים אם הן יוצאות לי ככה

2 תגובות בנושא “לחמניות המבורגר מקמח מלא”

  1. זה כמו שניסיתי לשכנע את הדני שלי לצאת החוצה לטיול בשדות אתמול, והוא נראה מזועזע מהרעיון של ללכת בחוץ ברוח הזו.

    יש אנשים שפשוט לא מעריכים את החורף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *