פולנטה עם פלפלים ושקדים

אחד הדברים המגניבים בלחפש מתכונים באינטרנט הוא שאת לא יודעת מתי תפלי על מתכון שהוא לגמרי לא מתכון שהיית מנסה, אבל את מחליטה לבקמרק אותו רק בגלל שהוא מוגש כל כך יפה. זה בדיוק מה שקרה עם המתכון הזה, שלא שהוא לא נראה לי טעים, אבל כל מה שמבוסס על פולנטה, נראה לי כמו משהו שמכינים כשיש במקרה את כל הרכיבים בבית. ובכל זאת, תמונה, כידוע, שווה אלף מלים ואלף תבשילים שאפשר סתם ככה להכין. המתכון והתמונה של "דבי שאוקרוס"

רכיבים ל-24 כוסות
לפולנטה

  • 4 כוסות מים
  • 0.5 כפית מלח
  • 1 כוס פולנטה
  • 0.5 כפית טימין קצוץ
  • 0.25 כפית פלפל

מילוי

  • 2 כפיות שמן צמחי
  • 0.5 כוס שקדים מולבנים
  • 3 פלפלים אדומים, קלויים, קלופים, מנוקים, וחתוכים
  • 0.25 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ שרי
  • 1 שן שום גדולה, קצוצה
  • 1.5 כפיות צלפים, קצוצים
  • 0.5 כפית טימין, קצוץ
  • מלח ופלפל
  • 10 זיתים ירוקים, מגולענים, קצוצים
  • 1 כף פטרוזיליה, קצוצה
  • 125 גרם גבינת מצ'נגו, מגוררת – לקישוט

אופן ההכנה

  1. מכינים את הפולנטה. מביאים מים ומלח לרתיחה בסיר. מנמיכים את האש לאש נמוכה, מוסיפים בערבוב פולנטה. מבשלים ומערבבים עם כף עץ 15-20 דקות או עד שהפולנטה מסמיכה ונפרדת מדפנות הסיר. מסירים מהאש. מערבבים פנימה טימין ןפלפל. מניחים כפות גדושות של פולנטה בקעריות מאפינס משומנות. בעזרת גב הכף יוצרים מגרעת במרכז כל קערית
  2. מכינים את המילוי. במחבת בינונית מחממים את השמן הצמחי. מוסיפים את השקדים ומבשלים על אש בינונית, בערבוב, עד שהם מזהיבים, כ-5 דקות. מעבירים לצלחת עם מגבת נייר כדי לייבש אותם, ואז חותכים. בקערה בינונית מערבבים את כל רכיבי המילוי, מוסיפים את השקדים ומתבלים לפי הטעם
  3. מרכיבים את המנה. מוזגים כף גדושה של מילוי לכל קערית פולנטה. מקשטים במנצ'גו
כמה אנשים צריך לארח כדי להכין 24 קעריות כאלו?
כמה אנשים צריך לארח כדי להכין 24 קעריות כאלו?

5 תגובות בנושא “פולנטה עם פלפלים ושקדים”

  1. אהבתי מאוד אוד, בידיוק בשבוע שעבר שברתי את הראש איך להפוך את הפולנטה לאטראקטיבית!
    ב"ה בשבת הבאה זה יוגש לשולחן שבת (השבת זה כבר מאוחר).

    תודה רבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *