מרק פטריות בשמנת

ביום שישי בערב אכלו יושבי הבית קונכיה עם פטריות בשמנת (פרטים בהמשך, מאת יושב הבית), שהצחיקה את יושבת הבית עד כדי צחוק אמיתי, בקול רם (טוב, היה גם יין מעורב בעניין). חשבו: פטריות בשמנת בקונכייה. מה השלב הבא? באגט פסטרמה? בכל אופן, קצת זה עשה לי חשק לפטריות, לאיזה מין תבשיל כזה עם צבע אפרפר, אז מצאתי לנו מרק פטריות, שיכול להיות ארוחה, אם מכינים לידו קצת אורז לבן, ומערבבים אותו עם הפסטו המעולה שיושב הבית הכין. המתכון והתמונה של "ספר למתחילים".

רכיבים ל-4-6 מנות

  • 25 גרם חמאה
  • 0.75 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קלופות ומעוכות
  • 1 כפית קמח
  • 850 מיליליטר ציר ירקות/עוף/פטריות
  • 650 גרם פטריות פורטבלו, חתוכות לחתיכות גדולות
  • 5 עלי מרווה, קצוצים דק (אפשר גם טימין)
  • 100 מיליליטר יין לבן
  • 100 מיליליטר שמנת 35%
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

  1. ממיסים חמאה בסיר גדול. מוסיפים בצל ושום ומבשלים על אש נמוכה עד שהבצלים מתחילים להתקרמל. זה לוקח בערך 4 דקות
  2. מערבבים פנימה את הקמח ומבשלים עוד דקה, ואז מוסיפים בהדרגה את הציר
  3. מוסיפים את הפטריות ומביאים לרתיחה. לא לדאוג אם זה נראה כמו הרבה פטריות, משום שהן יתכווצו משמעותית בזמן הבישול
  4. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהפטריות רכות. מוסיפים פנימה את המרווה
  5. מוציאים שתי מצקות של פטריות, ומקצצים את הפטריות לחתיכות קטנות
  6. מעבדים את המרק במעבד מזון או בבלנדר מוט עד שמתקבלת תערובת חלקה
  7. מחזירים את המרק לסיר ומערבבים פנימה את היין והשמנת, ומתבלים במלח ובפלפל
  8. מחממים, מבלי להרתיח. מחלקים לקערות, ומקשטים בפטריות הקצוצות, בפטרוזיליה קצוצה ובכמה טיפות שמנת
אפשר גם עם באגט, באמת
אפשר גם עם באגט, באמת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *