עוגיות ג'ינג'ר – גרסת הצ'ייסר

כל הרשת מלאה במתכונים לחג ההודיה ולחג המולד, ואני נאלצת לפסוע בזהירות מרובה בין הודו ממולא בדלורית לבין פשטידת שאריות הודו. ולכן, מה רבה הייתה שמחתי כשנתקלתי במשהו שהוא לגמרי לחג, ובכל זאת, מתאים גם לשאר העולם. ולדעתי, אם אני אעשה כזה, אני אהיה, בלי כל מתחרים, הבחורה הכי מגניבה בשכונה. המתכון והתמונה של "בלוגטריפה".

רכיבים לכ-50 צ'ייסרים

  • 6 כוסות קמח
  • 1 כף קינמון טחון
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טחון
  • 1.5 כפית ציפורן טחון
  • 0.75 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 0.6 כוס שומן (אפשר חמאה)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מולסה בהירה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה גדולה
  • 0.25 כוס חובצה (רוויון או רבע כוס חלב וחצי כפית מיץ לימון)
  • 2 כפיות מים
  • 1 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה

  1. טורפים חמש ורבע כוסות קמח, קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן ומלח בקערה
  2. במיקסר מערבבים חמאה ושומן. מוסיפים סוכר, מולסה וגרידת לימון, ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים פנימה את הביצה והחובצה
  3. מערבבים שתי כפיות מים עם הסודה. טורפים לתוך תערובת החמאה. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח, בשתי נגלות. מוסיפים עוד קמח, רבע כוס בכל פעם, עד שהבצק מרגיש יציב
  4. מחלקים את הבצק לשלוש דיסקיות שוות בגודלן. עוטפים אותן בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים. (עד כאן אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר. להפשיר מעט לפני שמרדדים)
  5. מרדדים דיסקית אחת בכל פעם, בין שני ניירות אפייה
  6. חותכים את הבצק עם חותכני עוגיות או לוחצים אותו אל כוס צייס'ר עמידה בחום או אל כוס סיליקון. מקררים שוב את הבצק לפני האפייה
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את העוגיות 10-12 דקות, ומסובבים את התבנית באמצע
  8. אם מכינים כוסות עוגיות, מכניסים את הכוסות למקפיא אחרי שהעוגיות יצאו מהתנור והצטננו, ומותירים אותן שם עד שמוזגים לתוכן את המשקה הנבחר ומגישים
אבל מה אני אשים בפנים?
אבל מה אני אשים בפנים?

תגובה אחת בנושא “עוגיות ג'ינג'ר – גרסת הצ'ייסר”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *