מרק טוניסאי עם אטריות

אתמול אכלתי את המרק שעועית שהוא הכין לפי מתכון שאי אפשר לכתוב, שעובר רק בעל פה, והשתכנעתי שמרק זה ה-דבר. המתכון והתמונה של eipcurious.

רכיבים

  • 1 כפית זרעי כמון
  • 0.5 קילו עלי מנגולד שנקרעו בגסות, וחלקים לבנים של עלי מנגולד, שנקצצו
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 ליטרים ציר ירקות עשיר
  • 1-2 כפות אריסה (לפי הטעם)
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 550 גרם חומוס, מבושל
  • 4 כוסות אטריות ביצים

אופן ההכנה

  1. קולים את זרעי הכמון במחבת קטנה יבשה על אש בינונית, ומערבבים עד שיש ניחוח עמוק והזרעים משחימים. מצננים וטוחנים במטחנה (נו, אני בטוחה שאפשר פשוט להשתמש בכמון)
  2. מבשלים את החלקים הלבנים של המנגולד, הבצל, השום, חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל והשמן בסיר גדול על אש בינונית. מערבבים מדי פעם, עד שמתחיל להשחים, כ-12 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים, תוך ערבוב, 2 דקות. מוסיפים ציר, אריסה ומיץ לימון, ומבשלים, מכוסה, 30 דקות
  3. מוסיפים עלי מנגולד, חומוס ואטריות עם חצי כפית מלח ומבשלים, מכוסה, עד שהכל רך, כ-7 דקות
אטריות זה קצת משונה
אטריות זה קצת משונה

4 תגובות בנושא “מרק טוניסאי עם אטריות”

    1. שלום גברת לוח מודעות ולוח חינם. אני שמחה שאת אוהבת את הבלוג, אבל אני אומרת: שתי תגובות שאפשרו לך שני לינקים ללוח החינם שלך, זה מספיק. טוב?

  1. כבר לא נעים לי לחזור על עצמי, אנשים עוד יתחילו לחשוב שאני טוקבקיסטית בתשלום פה (אני לא!), אבל נראה לי שזה המרק שלי לשבת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *