קינואה עם גזרים ונענע

יושבי הבית קצת השמינו, או כך לפחות הם חשים (כלומר, חשים רק בקווים ישרים, הוא עליו והיא עליה, ולא באלכסון). ולכן הוחלט שהשבוע יעדיפו מתכונים שיפים לכיס הקלוריות. באותה הזדמנות, אפשר להציג בלוג יפהפה, שמכיל לא רק מתכונים וצילומי אוכל, כנהוג במקומותינו, אלא גם טיפים לצילום מקצועי בכלל ולצילום אוכל בפרט. המתכון והתמונה של white on rice couple (שבאנגלית זה איזו בדיחה על מערביים שמזיינים ויטנאמיות או תאילנדיות או כל אישה עם עיניים מלוכסנות, אבל הם אומרים שהם זוג באמת, לא קנוי).

רכיבים ל-2-3 מנות

  • 2 כפות שמן או חמאה
  • 2 שיני שום, מעוכות
  • 3 כפות שאלוטס, קצוצים
  • 0.5 כוס גזרים, קצוצים
  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות ציר ירקות או עוף
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • נענע או צמחי תבלין קצוצים אחרים

אופן ההכנה

  1. מחממים סיר ומוסיפים שמן או חמאה. מוסיפים שאלוטס ושום. מבשלים עד שהם שקופים ורכים. ואז מוסיפים את הקינואה, הציר, המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-5 דקות, ומערבבים. מכסים שוב ומבשלים עוד 10-15 דקות, עד שהקינואה רכה. מערבבים שוב
  2. במחבת נפרדת מחממים שמן או חמאה ומבשלים את הגזרים עד שהם רכים. מסירים מהאש
  3. מערבבים בקערה את הקינואה, הגזרים והנענע. מגישים
לא כולם חייבים לרצוח גזרים כל כך חמודים. אפשר להסתפק בגדולים
לא כולם חייבים לרצוח גזרים כל כך חמודים. אפשר להסתפק בגדולים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *