מרק אפונה ומנטה

היום, על הטוסטוס, בדרך לעבודה, הוא הזכיר אפונה, ומייד עלה בחכי הטעם של מרק אפונה, שהוא קצת גרגירי (שלא לומר חולי), קצת חורפי וקצת עשיר. זה היה לי מאד נעים. אז מייד הלכתי לאינטרנט שלי וחיפשתי מתכון. המתכון והתמונה של "טעם אוסטרליה", והם משתמשים במנטה, ולא בנענע, כפי שהם ציינו במפורש. וזה נחמד, כי יש לנו עציץ מנטה שתמיד תהיתי מה אפשר יהיה לעשות איתו.

רכיבים ל-4 מנות

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 3 כוסות ציר עוף (או ציר ירקות או מים)
  • 0.3 כוס עלי מנטה
  • 1 ק"ג אפונה קפואה
  • 0.25 כוס שמנת חמוצה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית גבוהה. מוסיפים בצל ושום. מבשלים, בערבוב מתמיד, חמש דקות עד שהבצל רך
  2. מוסיפים מים או ציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מנטה ואפונה. מכסים ומחזירים לרתיחה. מבשלים שלוש דקות או עד שהאפונה רכה אבל עדיין ירוקה בהירה. מסירים מהאש. מניחים בצד עד לצינון סופי
  3. מועכים את המרק עד שהתערובת חלקה. מחזירים את הסיר לאש בינונית נמוכה, ומבשלים 5 דקות או עד שהתערובת חמה. מתבלים במלח ופלפל
  4. מוזגים לקערות הגשה. שמים מעל שמנת חמוצה, פלפל ועלי מנטה. מגישים
מנטה. נשמע טעים
מנטה. נשמע טעים

תגובה אחת בנושא “מרק אפונה ומנטה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *