פלאפל

בסופשבוע שעבר טיילנו בעיר העתיקה, והגענו לכמה דוכנים שמכרו כזה של פלאפל, הדבר הזה שעושה את הכדורים. יש לו שם? על פני דוכן הראשון עברנו כמו גיבורים. גם על פני השני. היה זה השלישי, אם זכרוני אינו מטעני, שששבר אותנו, וגרם לנו לשלם כמה שקלים על כזה של פלאפל. כאילו אנחנו פלאפליה ידועה בעיר. באותו טיול בעיר העתיקה הלכנו גם למקום שהוא זכר כ"חנות קטנה, עם ירידה קטנה כחולה, שיש בה רק שומשום, ואיש שטוחן את השומשום ועושה ממנו טחינה". לי זה ישר נשמע כמו המקומות האלו בשווקים בתאילנד שטוחנים בהם את הקוקוס כדי לעשות חלב קוקוס. ואכן, כך בדיוק זה נראה. כוך קטן, עם כחול באמת, שבו רק שומשום ומאזניים. קנינו, כמובן, מאיש שמזג את הטחינה לבקבוקי פלסטיק בתנועות חינניות במיוחד. טחינה טעימה בטירוף! והיא תלך מעולה עם פלאפל. יום אחד, כשלמישהו יהיה חשק לבזבז חצי בקבוק שמן על פלאפלים שיהיו פחות טעימים מאלו של האיש בקינג ג'ורג', שהוא חבר טוב של הקיבות שלנו. המתכון והתמונה של "המקום של מה?"

ואם כבר פלאפל, גם אצל שוקי יש מתכון לפלאפל שנראה טעים.
רכיבים

  • 1 כוס גרגירי חומוס
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • צרור כוסברה, קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות קמח
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. מניחים את גרגרי החומוס בקערה ומכסים במים קרים. משרים ללילה
  2. מערבבים חומוס, שום, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, כמון, מלח, פלפל וקמח במעבד מזון עד שמגיעים למרקם של משחה
  3. יוצרים מהתערובת כדורים (אפשר בעזרת כזה של כדורים, אם במקרה קניתם אחד)
  4. מטגנים בסיר ובו חמישה סנטימטרים של שמן ב-180 מעלות עד שהכדורים משחימים, 5-7 דקות
לצלם לפני זה לא חוכמה
לצלם לפני זה לא חוכמה

תגובה אחת בנושא “פלאפל”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *