עוגת תפוחים לאוהבי הבצק

סוף השבוע הקרוב עומד לעבור על יושבי הבית מול השולחן. הוא בלמידה למבחן ארור. אני בעבודה שקדנית על משימה שלעולם לא תיגמר כנראה. ואולי כן. כרגע אני בשלב הזה, השלב שבו יש עדיין הרבה בצק לעוגיות, והתבנית הראשונה שמוכנה עם נייר אפייה כבר מלאה עד אפס מקום, ואת קצת נאנחת לעצמך, ואומרת: לא נורא, רק עוד קצת. כאילו זו מטלה מאלוהי המטלות ולא דבר שאת עושה למען עצמך. אז הכל נראה קצת מייאש. בכל אופן, כדי לעבור את סוף השבוע הזה בשלום, אנחנו נצטרך דבר מתוק. ורצוי כזה שאפשר לאחוז בין שתי אצבעות. המתכון והתמונה של "פתח פה, הכנס עוגייה

".

רכיבים
לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • 0.75 כפית מלח
  • 120 גרם גבינת שמנת
  • 150 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
  • מי קרח

למילוי

  • 2-3 תפוחים בינוניים
  • 0.5 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף חמאה

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק. טורפים את הקמח, המלח וגבינת השמנת (בעזרת מיקסר עם וו גיטרה או מיקסר ידני), עד שהגבינה מתפרקת והתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות ומפעילים את המיקסר עד שהחמאה מתערבבת פנימה. זה לא אמור לקחת הרבה זמן, ואמורים לקבל חתיכות חמאה בגדלים שונים. לא צריכים להיות יסודיים מדי, ואנחנו בהחלט רוצים חתיכות נראות לעין של חמאה. מפזרים שתי כפות של מי קרח ומערבבים במזלג עד שהוא מתלחלח. אוספים ביד את הבצק ורואים אם הוא מחזיק. אם לא, מוסיפים עוד כף מי קרח בכל פעם, עד שנהיה בצק. אוספים לכדור, ומחלקים לשני חלקים, שאחד גדול במקצת מרעהו. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה
  2. מכינים את התפוחים. כאשר רוצים לאפות, מחממים תנור ל-220 מעלות. מרדדים את החצי הגדול של הבצק לעיגול בגודל 28 סנטימטרים בערך ומניחים בתבנית גדולה של תנור על נייר אפייה. מקלפים את התפוחים, מוציאים מהם את הליבה, וחותכים לשמיניות. מערבבים עם מיץ הלימון. מערבבים את הסוכר, הקינמון והגינג'ר ומורחים על הבצק. מסדרים את התפוחים על הבצק בעיגול (לא חייבים בעיגול, אבל זה מעורר בי את הצד של ה-OCD). מעטרים בפיסות של חמאה
  3. מרכיבים. מרדדים את החלק השני של הבצק וחותכים כמה חתכים לאוורור. אפשר להשתמש בחותכני עוגיות או פשוט לחתוך באופן חופשי. זה תלוי בעד כמה אוהבים להתעסק עם זה. מקפלים לארבע ומניחים על התפוחים. פותחים את הקיפול. מקפלים את קצות החלק התחתון על החלק העליון ולוחצים כדי לחתום את העוגה. מורחים את העוגה בקצת חלב ומפזרים סוכר
  4. אופים ב-220 מעלות כ-15 דקות, ואז מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות, או עד שהמיצים מבעבעים והתפוחים רכים. מצננים לפחות שעה, ואז חותכים ונהנים
בחיים לא הצלחתי לעשות בצק פריך שיחזיק מספיק זמן מעמד כדי לחתוך בו צורות אחרי שהוא על התפוחים
בחיים לא הצלחתי לעשות בצק פריך שיחזיק מספיק זמן מעמד כדי לחתוך בו צורות אחרי שהוא על התפוחים

תגובה אחת בנושא “עוגת תפוחים לאוהבי הבצק”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *