לחם סודה אירי

יושבת הבית נרדמה אתמול בתשע. גם זה קורה. והתעוררה באמצע לשעה כדי לקרוא ספר דלוח שמשום מה זכה בפרס בוקר. כל הנסיבות האלו הביאו אותה לקום בשש בבוקר, חייכנית ונמרצת. יושבת הבית חשבה ללכת מייד אל המחשב, כפי שהיא עושה מדי בוקר, אבל החליטה לפנק את יושב הבית בריחו של לחם טרי. וכך, הכינה את לחם הבירה, שיצא טעים מאד, גם אם דחוס ומלא חמאה. יושב הבית שמח מאד מאד ונראה כאדם שפתח את הבוקר שלו בקלוריות ריקות. כך יוצא שהמסע אל דרך הלחם ממשיך. והפעם: לחם סודה אירי. מסתבר שהלחם הזה, שהומצא ב-1800 בערך, זכה לפופולריות משום שהסודה הייתה מרכיב זול במיוחד, ואפשר היה להכין אותו גם ללא תנור. לחם הסודה היגר לאמריקה הגדולה ופיתח לעצמו כמה ילדים בלתי חוקיים, כולל גרסה עם צימוקים שמסתבר שהיא פופולארית במיוחד. באפיקיורייס נותנים את כל הסיפור, בשיחה עם שף אירי לשעבר

. אבל אותי עניין המתכון האירי. אז הנה הוא, ביחד עם התמונה, מבית אפיקיורייס.

רכיבים

  • 3.5 כוסות קמח מלח
  • 2 כפות קימל (לא חובה)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 0.75 כפית מלח
  • 1.5 כוסות חובצה בערך (אפשר להשתמש ברוויון. ואפשר גם לשים כף מיץ לימון על כל כוס חלב רגיל)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומקמחים קלות נייר אפייה
  2. מערבבים קמח, קימל, סודה לשתייה ומלח בקערה גדולה. מערבבים פנימה מספיק חובצה כדי ליצור גושים לחים. אוספים את הבצק לכדור
  3. מניחים את הכדור על משטח מקומח ולשים עד שהבצק נדבק, כדקה אחת. צרים מהכדור עיגול בקוטר 15 סנטימטרים ובעובי של חמישה סנטימטרים. מניחים את העיגול על נייר האפייה המקומח. יוצרים חתך בצורת איקס, בעומק של סנטימטר וחצי, שמגיע כמעט עד לקצוות של העיגול
  4. אופים עד שהלחם מזהיב, וטפיחה על ישבנו משמיעה קול חלול, כ-35 דקות
  5. מעבירים את הלחם לרשת ומצננים
נראה פחות דחוס מלחם הבירה
נראה פחות דחוס מלחם הבירה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *