מרק תרד ופטריות עם קרוטוני טופו

אתמול קרה דבר שלא קרה מעולם: יושב הבית שלח אותי להביא אוכל מארומה! אני אגיד את זה שוב: יושב הבית שלח אותי להביא אוכל מארומה! וכל זה למה? כי הוא ראה איזה גברת מהעבודה שלו אוכלת מרק תרד שנראה לו טעים. הבאתי. היה משומר, חמוץ מדי ולא טרי בדיוק כפי שהייתם מצפים ממקום שיודע להכין קרואסון וסביח. אבל בחושיי החדים הצלחתי להבין: הוא רוצה מרק תרד. אז הבאתי. אני בחורה טובה. המתכון והתמונה של "בטן צמחונית".

רכיבים ל-4-6 מנות
למרק

  • 60 גרם פטריות שיטאקי מיובשות
  • 0.5 כפית שמן קנולה
  • 2 כרישות, קצוצות דק
  • 3 כפיות שום מעוך
  • 3 כפיות ג'ינג'ר מעוך
  • 8 כוסות מים, ציר ירקות או ציר פטריות
  • 3-4 כפיות סויה או תמרי (שזה סויה עשירה יותר בפולי סויה)
  • 2 כפיות חומץ אורז או מיץ לימון
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 כפית סריראצ'ה או צ'ילי
  • 1 צרור גדול של תרד, שטוף
  • מלח

לקרוטונים

  • 1 חבילת טופו
  • 1 כפית שמן קנולה
  • 1 כפית קורנפלור
  • מלח ופלפל
  • תיבולים אפשריים – אבקת שום, אבקת בצל, צ'ילי, פפריקה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מייבשים את הטופו וחותכים לחתיכות של סנטימטר וחצי. מערבבים את הטופו עם קורנפלור, מלח ופלפל. מטפטפים מעל שמן. מניחים בתבנית ואופים 45 דקות, עד שהקרוטונים מזהיבים. אם רוצים לתבל בדברים נוספים, מוציאים את הקרוטונים עשר דקות לפני הזמן, מוסיפים את התבלינים ומחזירים
  2. משרים את פטריות השיטאקי המיובשות בשלוש כוסות של מים רותחים לעשר דקות. מחממים שמן בסיר למרק. מוסיפים את הכרישות ומאדים על אש גבוהה עד שהכרישות מתרככות. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומבשלים כשתי דקות. מוציאים את הפטריות מהמים הרותחים ושומרים את המים. מייבשים קצת את הפטריות וחותכים את הגדולות בהן לשתיים. מוסיפים את הפטריות לסיר ומאדים על אש בינונית גבוהה לדקה בערך
  3. מוסיפים את שלוש הכוסות של מי הפטריות ושמונה כוסות ציר או מים לסיר. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשש דקות. מוסיפים את הסויה, החומץ או מיץ הלימון, שמן השומשום, התרד והמלח ומכבים מייד את האש. התרד הטרי יתבשל במים הרותחים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם קרוטונים.

הערה: לארוחת משביעה יותר, מוסיפים למרק אטריות אורז מבושלות. אם רוצים מרק סמיך יותר, מערבבים 3 כפיות קורנפלור עם קצת מים ומוסיפים למרק בסוף, לפני התרד. מביאים לרתיחה עם הקורנפלור ואז מכבים את האש.

סידור טוב, להשאיר את התרד שיתבשל במים
סידור טוב, להשאיר את התרד שיתבשל במים

10 תגובות בנושא “מרק תרד ופטריות עם קרוטוני טופו”

  1. לגבי ארומה, אגב, ראיתי את הפרסומת שלהם עם "קולקציית" המרקים באיזה עיתון סופשבוע ושאלתי את עצמי, הממ, הילי, הייתכן שהם טעימים כמו שהם נראים? הייתכן שיש פה אופציית טייקאוויי סבילה?
    אבל מיד נזכרתי שמדובר בארומה. לא. אין מצב שהמרקים הדוגמנים האלה לא עברו פוטושופ לטשטוש והסתרת אבקות מרק, חומרי גלם נחותים ותיבול אגרסיבי. יאק.

  2. לגבי המרק הנוכחי, הוא על האש עכשיו ונראה לי, בינתיים, שכמויות הסויה והחומץ לא ממש מספיקות לטעם. הייתכן שמדובר בכפות? בכל מקרה, אין מצב ליפול עם מרק כזה. הוא כבר מריח נהדר, נשאר רק לסדר את הטעם.
    לגבי מרק השעועית, בסוף אכלתי את הבטטה כמנה בפני עצמה (פשוט לא יכולתי להתאפק כשהיא יצאה מהתנור, כזאת פודינגית כמו שאמרת, ועם השעועית הכנתי מרק אדום חזק עם עגבניות, תפוחי אדמה וכוסברה.
    בפעם הבאה אני אכניס לתנור 2-3 בטטות. אחת לזלילה מיידית והאחרות למרק:)

  3. ובכן – מסקנות: מאחר וצירים קצת גדולים עלי (תמיד מתכננת להכין, לעולם לא מגיעה לזה. אני בחורה של בישולים קצרים) הנוזל יצא קצת "שטוח" בטעמו, אז הוספתי עוד מהסויה והחומץ. עזר, אבל לא מספיק. כפית מחית קארי אדום וכפית דאשי (אם זה נראה כמו מרק מיסו, ומריח כמו מרק מיסו, אז מה אם אין בזה מיסו? לפחות יש דאשי) עשו את העבודה.
    טעים.

  4. כן, גם אני הכנתי אותו אתמול, וגם אצלנו הוא יצא קצת בלי טעם (אבל זה גם בגלל שלא היה ג'ינג'ר ושום, כמה אידיוטי). ואיך שהתיישבנו, הוא אמר לי, היית צריכה להוסיף מיסו 🙂
    אבל הקרוטוני טופו, זה להיט!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *