לחם בירה

סופשבוע של רגיעה, אוכל מרובה ואוויר הרים צלול עבר על יושבי הבית, וגרם ליושבת הבית לאהוב עד מאד את יושב הבית ולקלוט שכל היום הם עסוקים באוכל. לאכול. לבשל. לקרוא. להבין. לדעת. זה די מגניב. ובמסגרת הרחבת הדברים שאנחנו יודעים לעשות במטבח, אני מציגה בפניכם את לחם הבירה, שעליו נכתב: "בשלנים רבים הם שמרימ-פובים. ואני מבינה את זה. אין כמו לפתוח קערה של בצק פיצה לעתיד (לאחר ציפייה של שעות) ולגלות בריכה עצובה, לא תפוחה ועגמומית של כלום. אנחנו זקוקים לצעדי תינוק. למשהו שיש לו טעם של שמרים, אבל לא דורש את כל הציפייה והתקווה והקיפול. משהו חסין בפני טיפשות וטעים. זהו לחם הבירה". המתכון והתמונה וההקדמה המרגשת של "עוגת עזרא פאונד"

רכיבים לכיכר אחת

  • 3 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 בקבוק בירה לבנה (שליש)
  • 60 גרם חמאה, מומסת

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית של 22*12*7
  2. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח
  3. בעזרת כף מעץ מערבבים את הבירה אל הרכיבים היבשים עד שהתערובת אחידה
  4. מוזגים חצי מהחמאה המומסת אל התבנית. מעבירים את התערובת לתבנית ומוזגים את יתר החמאה על התערובת. מניחים נייר אפיה מתחת לתבנית, למקרה שהחמאה תגלוש
  5. אופים 50-60 דקות, עד שהלחם משחים. מגישים מייד
כל כך גס למראה
כל כך גס למראה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *