מרק שעועית ובטטה רכה רכה

בדרך כלל אין כאן מתכונים שדורשים הכנה מראש. אין לי התנגדות עקרונית לזה, פשוט יוצא שאני אף פעם לא יודעת ביום שני מה יבוא לי ביום שלישי או ביום שלישי מה יבוא לי ברביעי וכו'. אבל לפעמים יש סוף שבוע. וסוף שבוע אומר שאפשר להתחיל לבשל ביום שישי בבוקר ולאכול ביום שישי בערב. אפשר גם להזמין חברים, שיאכלו מרק שעועית מחמם לב, ביחד עם יין אדום כבד, וסלק שהוכנס לתנור ביחד עם הבטטה, ופאי תפוחים לקינוח. זאת אומרת אם יש חברים שמעוניינים בזה. המתכון והתמונה של "לא פאי דרבי".

רכיבים לשתי מנות

  • 1 בטטה
  • 1 כוס שעועית לבנה
  • 2 שאלוטס, קצוצים
  • 0.5 כפית שבבי צ'ילי
  • 0.5 כפית פפריקה חריפה
  • 0.5 כפית זרעי כוסברה
  • קומץ זעפרן
  • 1 עלה דפנה
  • 3 כוסות מים
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. עוטפים בטטה בקליפתה בנייר אלומיניום וזורקים לתנור ב-180-200 מעלות (אנחנו גמישים). נותנים לה לפחות שעה, וכמה שיותר יותר טוב. אני השארתי את שלי שעתיים ורבע, והיא הייתה רכה כמו פודינג
  2. משרים את השעועית במים ללילה או לשלוש שעות לפחות. מייבשים ושטפים. מניחים בצד
  3. בסיר בינוני מאדים שאלוטס קצוצים בשתי כפות שמן זית. מוסיפים זרעי כוסברה, פפריקה, צ'ילי ועלה דפנה. מערבבים ומוסיפים את השעועית. מערבבים ומוסיפים את המים. מורידים את האש לבינונית-נמוכה ומניחים לשעועית להתבשל, מכוסה, כשעתיים. מוסיפים עוד מים במקרה הצורך
  4. כאשר השעועית רכה למגע מזלג אבל לא מתפרקת, מוזגים מנה מהמרק לקערה, ומניחים בה גם חצי בטטה. אפשר גם להוסיף פרמז'ן מגוררת
היא אומרת שהמרק היה טעים מכדי לצלם אותו בסוף, עם הבטטה
היא אומרת שהמרק היה טעים מכדי לצלם אותו בסוף, עם הבטטה

תגובה אחת בנושא “מרק שעועית ובטטה רכה רכה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *