מוסקט, מייפל, ירקות – ממ"י

יש מתכון אחד שאני אוהבת במיוחד בספר של אורנה ואלה: אורז עם ירקות. הירקות שם יוצאים טעימים כמו שום מתכון אחר. הבעיה היא שבשביל אורז עם ירקות של אורנה ואלה עובדים חצי יום. לפעמים יש לי חצי יום בשביל זה. אבל לפעמים לא. אז חשבתי למצוא תחליף קל, אך הולם. והנה, מצאתי אחד שאפילו יש לו קיצור מגניב, כמו בצק שק"ם. המתכון והתמונה של "טבח פיקנטי".

רכיבים

  • גזרים
  • קישואים
  • עגבניות
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שמן זית
  • 0.5 כף אגוז מוסקט
  • 1 כף סירופ מייפל

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות
  2. מקלפים את הגזרים והקישואים. חותכים לחתיכות גדולות ומניחים בקערה גדולה. מערבבים עם שמן זית, אגוז מוסקט ומייפל
  3. מניחים בתבנית אפייה ואופים 25 דקות
  4. מוציאים את הגזרים והקישואים ושמים עגבניות
  5. אופים עוד 15 דקות
זה נחשב אוכל שנות ה-80?
זה נחשב אוכל שנות ה-80?

5 תגובות בנושא “מוסקט, מייפל, ירקות – ממ"י”

  1. אם זה תחליף הולם לירקות של אורנה ואלה שיחקת אותה, אצלנו זה מתכון מנצח בבית.
    ולשאלות ברשותך:
    סירופ מייפל לאזה את מתכוונת של אפיכל או אמיתי? והאם זה משנה במתכון?
    האם ניסית עוד ירקות למעט השלושה הללו? שתפי.
    תדה

  2. הילי, יש מלח ברכיבים. הוא באמת לא מופיע במתכון, אבל אני מניחה שמשתמשים בו באופן חופשי.

    חוגה, עוד לא הכנתי, אז אין לי שום תובנות לגבי השאלה האם זה תחליף ראוי והאם אפשר לעשות זאת עם ירקות אחרים. לגבי המייפל, לא אפיכל. לא. מייפל אמיתי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *