טאקו מנגולד ובצל מקורמל

אתמול עשינו שיטוט ארוך ארוך בעיר. שיטוט עצל, של יום שבת אחר הצהריים. ונזכרנו בשני דברים: שיטוט עצל מרחיב את הלב ואת הנפש, ותמיד מזכיר לי את ספרו המופתי של נחום גוטמן "החופש הגדול או תעלומת הארגזים", שבו יש איור של נחום גוטמן, באופן מפתיע, ובו מצויר קרס גדול היורד מן השמיים ומחזיק את אפו של הצועד למעלה, כך שלא ישרך דרכיו ויביט על נעליו. והדבר השני הוא שאם מביטים בתל אביב באופן פיכח יותר מדי זמן, היא נהיית קצת מכוערת. ולכן, מייד נכנסנו לאיזה חנות עם אוכל כדי לשמח את ליבנו. יצאנו עם טאקוס. זה מה שנעשה איתם. המתכון והתמונה של הטאקוס של "לא בלי מלח". רוטב הסלסה מ"מבשלים".

רכיבים לארבע מנות
למילוי

  • 350 גרם מנגולד (אפשר גם תרד)
  • 1 כפית שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית שבבי פלפל אדום
  • 0.5 כוס ציר עוף או ירקות (גם מים יכול לעבוד)
  • מלח
  • 12 טורטיות תירס חמימות
  • כוס קסו פרסקו, או פטה, או צפתית, או גבינת עיזים

לסלסה

  • 450 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 5 פלפלי חלפיניו, קצוצים
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • אבקת צ'ילי

אופן ההכנה

  1. מכינים את הסלסה. שמים את כל חומרי הסלסה במחבת גדולה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים חצי שעה
  2. מכינים את המילוי. חותכים את המנגולד לרצועות ברוחב 1.5 סנטימטרים. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא משחים, כ-4 דקות. מוסיפים את הפלפל האדום והשום. מערבבים כ-20 שניות, עד שמריחים את השום, ומייד מוסיפים את הציר או את המים, 0.5 כפית מלח ואת המנגולד. מנמיכים את האש ומכסים את המחבת. מבשלים עד שהמנגולד כמעט רך, כ-5 דקות (או שתי דקות, אם משתמשים בתרד)
  3. מסירים את המכסה, מגבירים בחזרה את האש ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים באופן משמעותי ורק מבריקים את העלים. טועמים ומתקנים תיבול
  4. מגישים עם טורטיות, גבינה מפוררת וסלסה
נראה לי שהם יודעים מה הם עושים, המקסיקנים האלה
נראה לי שהם יודעים מה הם עושים, המקסיקנים האלה

2 תגובות בנושא “טאקו מנגולד ובצל מקורמל”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *