אורז עם טופו, ג'ינג'ר, ופטריות

מאז שעברנו לבית החדש שלנו, אנחנו אוכלים רוב הזמן בבית. זה טעים. וזה נעים. וזה כיף. והוא מבשל קופסאות כאלו, שיש לנו עכשיו במקרר, עם כל מיני פסטו טרי, ופלפלים כבושים, וקרם פלפלים צהובים חריף, והכל מהמם. אבל מה לעשות, בחוץ יש את הדבר הזה, שגורם לי להרגיש שאני לא בת מאתיים. אז אתמול הלכנו לאיזו מסעדה אסייאתית מעופשת, שהגישה לנו נודלס ואורז שנלקחו היישר מהמסעדות ה"סיניות" של שנות ה-80, שהגישו אוכל "מוקפץ" (כלומר, באמת מוקפץ, בלי מרכאות, אולי רק מרכאות על האוכל, רק שכולו נחשב מוקפץ, בלי להבדיל בין כלום לכלום). זה עשה לי חשק לאורז אסייאתי אמיתי. אז מצאתי אחד. המתכון והתמונה של "אוכל כמעט איטי

"

רכיבים לארבע מנות
לאורז

  • 1 כוס אורז מלא
  • 2 כוסות מים או ציר עוף

לטיגון ערבוב

  • 1.5 כפית שמן שומשום
  • 2-3 כפיות למון גראס חתוך לרצות דקות, ללא הקליפה החיצונית הקשה יותר
  • 2-3 כפיות ג'ינג'ר, קצוץ דק
  • 3 שיני שום גדולות, קצוצות
  • 2 גזרים גדולים, מרוסקים במגרדת הגדולה ביותר של מעבד המזון (סתם פומפיה זה גם בסדר, אני מניחה)
  • 6-8 פטריות שיטאקי גדולות, ללא הרגליים
  • 2-3 כפיות רוטב דגים
  • 1-2 כפיות חומץ אורז
  • 1 כף יד מלאה בעלי בזיליקום
  • בוטנים מרוסקים
  • 1 קוביית טופו

אופן ההכנה

  1. מניחים את האורז והמים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז רך
  2. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית גבוהה ומוסיפים את שמן השומשום. כשהוא מבעבע, מוסיפים את הג'ינג'ר, למון גראס ושום. מערבבים עד שהרכיבים מתרככים ומוסיפים את הגזרים. מערבבים לדקה ומוסיפים את פטריות השיטאקי. אחרי שהמים מהפטריות מתאדים, מוספים את החומץ, רוטב הדגים והטופו. מערבבים לדקה ומוסיפים את הבזיליקום
  3. להגשה, מניחים מנת אורז בקערה, ומעליה את התערובת מהמחבת וקומץ בוטנים
נראה כאילו יש פה עוד דברים שאין במתכון
נראה כאילו יש פה עוד דברים שאין במתכון

4 תגובות בנושא “אורז עם טופו, ג'ינג'ר, ופטריות”

  1. וואו, מעולה. בדיוק מה שחיפשתי עכשיו.
    זה שורד מיקרו? (מתכננת להכין בשבת לקחת לארוחות צהריים בעבודה)

  2. הילי, לא הייתי בונה על מיקרו. ובנוגע ללמון גראס, שכחתי לבדוק כשהוא היה בשוק, אז פשוט הוספתי קצת לימון. יצא טעים, אם כי חסר נוזלים באופן קצת מטריד.

  3. כן, גם לי יצא טעים מאד (הוספתי מעט דבש במקום הרוטב דגים, שהוא תכלס סירופ סוכר עם חומרי טעם סינטתיים, לפחות בגרסה המקומית), ואפילו שרד את המיקרו באופן סביר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *