חצילים ומוצרלה ברוטב מרינרה

ביום שישי אירע אסון קולינרי קטן. הזמנו את האחיות שלו לארוחת ערב, והכנו לזניה צמחונית, לפי מתכון של ששת. הכל היה טוב ויפה, עד שהכנסנו את הלזניה לתנור. הוא טוען שהיינו צריכים לכסות אותה. אני טוענת שהחום היה גבוה מדי. בכל מקרה, הלזניה יצאה שרופה, עבשה, ובלתי כשירה למאכל אדם. וכך, על אף שבישלנו הרבה שעות, הגשנו לאורחות פסטה ברוטב עגבניות. זה היה, איך לומר, לא בלתי מבאס. אבל מה שכן, תוך כדי התהליך צליתי פרוסות דקות של חצילים במחבת, וזה היה מענג במיוחד, ועשה לי חשק לשניצל חצילים. אז מצאתי מתכון הולם. המתכון והתמונה של החצילים של "בישול בארון". המתכון של רוטב המרינרה הוא של "אוכל ויין".

רכיבים לארבע מנות קטנות
לחצילים

  • 1 חציל, פרוס לפרוסות דקות
  • מלח גס
  • 0.5 קילו מוצרלה, פרוסה לפרוסות דקות
  • בזיליקום
  • 0.5 כוס קמח
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 1 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון

לרוטב

  • 0.25 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • קופסה של עגבניות שלמות
  • קומץ סוכר
  • בזיליקום
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. מפזרים מלח על פרוסות החציל, ומניחים ל-20 דקות
  2. במחבת גדולה מחממים שמן, מוסיפים את השום ומבשלים על אש בינונית, עד שהוא מזהיב, כ-5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים כדקה. מוסיפים את העגבניות מהקופסה, מועכים אותן קצת, ומוסיפים את הסוכר, הבזיליקום ומלח ופלפל. מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש. נותנים לרוטב להצטמצם עד 30 דקות. מוציאים מהרוטב את הבזיליקום והשום
  3. שוטפים את המלח מפרוסות החציל ומייבשים אותן
  4. יוצרים כריכים של שתי פרוסות חציל וביניהן פרוסת מוצרלה ועלה בזיליקום
  5. טובלים את הכריכים בקמח, ואז בביצה ובפירורי לחם
  6. מטגנים בשמן עד שהכריכים משחימים, כ-2-4 דקות
  7. חותכים כל כריך לארבע ומגישים עם רוטב המרינרה
http://closetcooking.blogspot.com/2009/10/fried-eggplant-and-mozzarella-with.html
מה שמוכיח באופן סופי שצמחונות אינה בהכרח תזונה בריאה

תגובה אחת בנושא “חצילים ומוצרלה ברוטב מרינרה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *