פאי רועים לרועים שלא אוהבים לאכול את הכבשים שלהם

חורף בחוץ, והקיבה הופכת להיות קלישאה של שדרנית רדיו, ורוצה את הדברים החמים שלה. נסיעה אפשרית קרובה לאירלנד מעוררת בי חשק לפאי רועים. רק הגרסה הצמחונית. אז מצאתי משהו שמזכיר, וכולל את המילה המשמחת: potpie. המתכון והתמונה של "בית יפה".

רכיבים לארבע מנות
למילוי

  • 170 גרם חמאה
  • 2 כוסות בצלים, חתוכים
  • 0.5 כוס קמח
  • 2.5 כוסות ציר עוף (ירקות גם הולך, נראה לי)
  • 1 פקעת שומר, חתוכה לרצועות דקות
  • 1 כף פרנו (ליקר עם אניס)
  • קומץ זעפרן
  • 1.5 כפיות מלח
  • 0.5 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 3 כפות שמנת
  • 250 גרם תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות
  • 1 כוס אסרפגוס
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 סנטימטרים
  • 250 גרם  דלורית, חתוכה לקוביות של 2 סנטימטרים
  • 250 גרם בצלים שלמים קפואים
  • 0.5 כוס פטרוזיליה, קצוצה

לבצק

  • 3 כוסות קמח
  • 0.5 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 0.5 כוס שומן צמחי (בניכר נהוג להשתמש בקריסקו, אבל זה נראה לי די דוחה, ונראה לי אפשר פשוט חמאה)
  • 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 0.5 כוס מי קרח
  • 1 ביצה טרופה עם 1 כף מים

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב. ממיסים את החמאה במחבת גדולה על חום בינוני. מוסיפים את הבצלים והשומר ומאדים עד שהם הופכים שקופים, כ-10-15 דקות. מוסיפים את הקמח, מורידים את האש לנמוכה, מבשלים עוד שלוש דקות, ומערבבים מדי פעם. בהדרגה מוסיפים את הציר, פרנו, זעפרן, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את השמנת וטועמים. הרוטב צריך להיות מתובלן היטב
  2. מבשלים את הירקות. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מלח ל-10 דקות. מוציאים מהמים. מוסיפים את האספרגוס, גזרים ודלורית לסיר ומבשלים במים רותחים חמש דקות. מייבשים היטב. מוסיפים את הירקות, את הבצלים ואת הפטרוזיליה לרוטב ומערבבים היטב
  3. מכינים את הבצק. מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה בקערה של מעבד מזון. מוסיפים את השומן הצמחי ואת החמאה, ומערבבים במהירות ביד, עד שכל חתיכה מכוסה בקמח. מפעילים את המעבד ל-10 פולסים קצרים, או עד שהשומן/חמאה בגודל של אפונה. מפעילים את המעבד ומוסיפים את המים. ממשיכים עד שהתערובת נדבקת. מניחים את הבצק על משטח מקומח ולשים במהירות לכדור. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומקררים 30 דקות
  4. מחממים את התנור ל-190 מעלות
  5. מרכיבים את המנה. מחלקים את המילוי בין ארבע קערות חסינות חום. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים על חלק לעיגול בקוטר 20 סנטימטרים. מברישים את הקצוות של כל קערה בתערובת הביצה והמים, ומניחים מעל את הבצק. חותכים את עיגול הבצק, כך שיהיה גדול בסנטימטר וחצי מקצה הקערה. מקפלים את הבצק ומדביקים אותו לשולי הקערה. מברישים את הבצק בביצה והמים ועושים שלושה חתכים למעלה. מפזרים למעלה מלח ים ופלפל שחור. אופים שעה או שהבצק משחים והמילוי מבעבע
במתכון המקורי של וריאציות גם עם בשר, שתדעו לכם
במתכון המקורי יש גם וריאציות עם בשר, שתדעו לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *