סלמון בוואסאבי ושומשום שחור

בתור אוכלי דגים להוטים – יושב הבית אף מכונה לעתים פינגווין – יוצא לנו לא מעט לאכול סלמון. עכשיו, סלמון זה טעים, אין להכחיש, ובכל זאת תמיד יש לו טעם דומה: טעם ורוד.  לא מזמן נתקלתי באיזה מתכון, שנראה שאולי מצליח לעשות את זה קצת אחרת, איך לא, מהמזרח הלא קרוב. המתכון והתמונה של "מאכלים רציניים". אגב, מעתה ואילך, כל הליים יוחלף בלימון. עדי הרשתה.

רכיבים ל-2-4 מנות

לדג

  • 300 גרם פילה סלמון, ללא עצמות וללא עור
  • 0.25 כוס זרעי שומשום שחור
  • מלח גס
  • 1 כף שמן צמחי

לרוטב וואסאבי-לימון

  • מיץ מרבע לימון
  • 1.5 כפות מירין
  • 1 כפית חומץ יין אורז
  • 1 כף סויה
  • 0.25 כפית אבקת וואסאבי

אופן ההכנה

  1. מכסים את הסלמון בשומשום שחור ומפזרים למעלה מלח. מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה, עד שהמחבת חמה מאד, ואז מוסיפים את השמן ואת הדג. צורבים את הדג לדקה שתיים לכל צד, ומעבירים את הדג לצלחת
  2. מערבבים ביחד מיץ לימון, מירין, חומץ, סויה ואבקת וואסאבי
  3. חותכים את הדג לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי. מסדרים את הדג בצלחת ומגישים בצד את הרוטב
עתידות: משה הדייג יקבל ביקור בקרוב
עתידות: משה הדייג יקבל ביקור בקרוב

2 תגובות בנושא “סלמון בוואסאבי ושומשום שחור”

  1. אחר כך יאשימו אותי בכל מתכון לימונרו שנכשל, ואז אני אוכל להאשים אותך. בואי נסכם שאם מצליחים להשיג ליים למתכונים שדורשים את זה – עדיף. יש לי כבר איזה קונטקט שאמור לחבר אותי לדילר שלו בארץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *