עגבניות אפויות עם פירורי לחם ואגוזים

אחד הסלטים האהובים עליי הוא סלט פטוש. אני אוהבת אותו לא רק בגלל שהוא בעצם סנדוויץ', אז ברור שהוא משביע, אלא גם בגלל שיש בו כל כך הרבה שילובים לעשות, שכל ביס, טוב, כמעט כל ביס, יכול להיות שונה ממשנהו. וזה נורא חשוב, שהאוכל שלך לא יהיה משעמם, שיהיו בו הפתעות, כי שעמום, אתם יודעים, את זה יש לי כבר במקומות אחרים, משמחים פחות. אבל אי אפשר כל היום לאכול סלט, אז מצאתי מתכון שגם הוא נראה מבטיח צרור צירופים. המתכון והתמונה של "מטבח איסט ווילג'י"

רכיבים ל-6-8 מנות שאינן מנות עיקריות

  • 2 כוסות פירורי לחם גסים מלחם טרי (עדיף לחם כפרי מחיטה מלאה)
  • 4-6 עגבניות גדולות (כקילו וחצי סך הכל)
  • 1.5 כפות טימין, קצוץ
  • 1 לימון, גרידת
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כוס אגוזי לוז קלויים (קולים את האגוזים בתנור שחומם ל-350 מעלות במשך 7 דקות בתבנית עם נייר אפייה, ולאחר שהצטננו משפשפים אותם עם מגבת, כדי להיפטר מקליפות מיותרות)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-350 מעלות, ומשמנים בחמאה תבנית חרס או זכוכית לא עמוקה
  2. מפזרים את פירורי הלחם בתבנית שטוחה, עד שהם יבשים וזהובים חיוורים, כ-15 דקות. מצננים. מגבירים את חום התנור ל-450 מעלות
  3. חותכים את העגבניות לפרוסות עבות, ומסדרים, בחפיפה, בתבנית האפפיה. מפזרים חצי כפית מלח, רבע כפית מלח, כף טימין וגרידת לימון
  4. ממיסים חמאה במחבת גדולה על אש בינונית, ומבשלים את אגוזי הלוז ופירורי הלחם, בערבוב מתמיד, עד שהם מזהיבים, כ-4-5 דקות. מתבלים במלח ובפלפל. מפזרים את התערובת על העגבניות
  5. אופים עד שהעגבניות מבעבעות והפירורים משחימים, כ-15-25 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר ומפזרים את חצי כף הטימין הנותרת
מתכון עתיר כלים
מתכון עתיר כלים

תגובה אחת בנושא “עגבניות אפויות עם פירורי לחם ואגוזים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *