כשגרים ליד השוק, כך מסתבר, נהיות לך במקרר ערימות של ירקות, שמישהו, או משהו, או מישהי, צריכים לעשות איתם משהו. היום כבר לא ייצא מזה כלום, אבל מחר, אני זוממת להציע ליושב הבית עסקה: הוא ישטוף את הבית ואני אכין טאפאסים. זה אחד הטאפסים שאני מתכננת. המתכון והתמונה של epicurious המהממים.
ציוד מיוחד
סיר (?) אידוי 30 סנטימטרים
רכיבים
- 3 חצילים בינונים (קילו בסה"כ), ללא הקצוות, וחתוכים, כל אחד, ל-8 פסים לאורך עם הקליפה
- 0.25 כוס חומץ שרי
- 0.74 כפית מלח
- 1 שם שום, קצוצה
- 0.5 כפית אורגנו מיובש
- 0.12 כפית פלפל שחור
- 6 כפות שמן זית
- 2 כפות נענע טרייה, קצוצה דק
- 2 כפות פטרוזלייה, קצוצה דק
אופן ההכנה
- מביאים לרתיחה 2.5 סנטימטרים של מים ו-2 כפות חומץ בקערה גדולה (או במחבת עמוקה עם מכסה). מסדרים את החצילים, כשהקליפה כלפי מטה, בסיר אידוי, ועליהם מפזרים חצי כפית מלח, ואז מאדים, כשהסיר מכוסה, כ-15-20 דקות, עד שהחצילים רכים. מעבירים את הסיר לכיור ומניחים לחצילים להגיר נוזלים כ-5 דקות
- מעבירים את החצילים לקערה עמוקה. מערבבים ביחד שום, אורגנו, פלפל, מלח וחומץ בקערה קטנה, מוסיפים את השמן בזרם אטי, ומערבבים עד שהתערובת אחידה. שופכים את הרוטב על הצילים בעודם חמים, ומניחים לרוטב להשפיע על החצילים עד שהם מגיעים לטמפרטורת החדר, כשעתיים. מפזרים את הנענע והפטרוזיליה ממש לפני ההגשה.

תגידי לי שאת לא באמת מודדת 0.74 כפית מלח או 0.12 כפית פלפל שחור…
חוץ מזה זה נראה טעים מאד, רשמתי לפני לנסות פעם, למרות שחצילים לא חברים שלי. לא משנה כמה אני משקיעה בלבחור אותם קלים, מבריקים, חלקים ובעונה – הם תמיד תמיד יוצאים לי מרים ומלאי גרעינים.
הם נראים כמו סרדינים. שאני מקווה מאוד שייכנסו גם הם למצעד הטאפס
הילי, אה, ברור 🙂 ה-0.12 הייתה בדיחה. כי במתכון המקורי היה כתוב שמינית כפית. זה הצחיק אותי. 0.74 הייתה סתם טעות הקלדה. ובעניין החצילים, אני מומרת חצילים טרייה, וכראוי למומרים, מלאה התלהבות.
נדב, בטח. חשבתי על ברוסקטה עם חרדל וסרדינים. אולי גם משהו עם טריליון הזיתים.
שילוב מענין, טרם ניסיתי, אבל בהחלט שווה….
יוצא שגם אני עוד לא ניסיתי. אבל אולי באמת מחר גם 🙂