אין שום דבר מיוחד בעוגה הזאת, אני חשה, מלבד העובדה שהיא נראית קצת שרופה, וזה גורם לה להיראות איכשהו יותר טעימה. המתכון והתמונה של ערוץ האוכל הטוב
תבנית
- עגולה, בקוטר 25 סנטימטרים
רכיבים
- 2 ביצים
- 1 חלמון
- 150 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות, פלוס חמאה לשימון התבנית
- 1 כף דבש
- 3 כפיות חלב
- 150 גרם קמח
- 1 כף אבקת אפייה
- קומץ מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 5 אגסים
- 4 כפיות ריבת משמשים, לזיגוג (אפשרי)
- 400 גרם מסקרפונה, להגשה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט בחמאה
- בקערה, טורפים ביצים, חלמון, סוכר, חמאה ודבש, עד שהתערובת קלה ואוורירית. מוסיפים בהדרגה את החלב, ואת הקמח, אבקת האפייה והמלח. טורפים כל הזמן ומוסיפים תמצית וניל
- מוציאים את הליבה וקוצצים 3 מהאגסים ומוסיפים אותם לתערובת
- שופכים את התערובת לתבנית. מוציאים את הליבה וחותכים את שני האגסים הנותרים לפרוסות דקות. מסדרים אותם מעל התערובת
- אופים 45 דקות או עד שעוגה תפחה והזהיבה. מוציאים מהתנור ומניחים לה להצטנן בתבנית על הרשת
- מערבבים את הריבה בנתז מים, ומחממים אותה במחבת קטנה על אש קטנה. מערבבים עד שהתערובת חלקה, ומעבירים אותה במסננת. מושחים את התערובת על העוגה. מגישים פרוסות עוגה עם מסקרפונה
.
