סלט כרוב חריף או סלט פפאיה ירוקה לישראלים

בפעם הראשונה שיושבת הבית הייתה במזרח, לפני טריליון שנה ועוד שתיים, היא עשתה כל מה שכתוב בלונלי פלנט. נו, זה מה שעושים כשצעירים ומפולניה. למרבה הצער, הלונלי פלנט סבור שאם אתה אוכל מחוץ לארצות-הברית, אתה מסתכן. אי לכך ובהתאם לזאת, היא לא אכלה כמעט דבר מדוכנים ברחוב, ונזהרה כאילו הקיבה שלה עשויה  מקרני אור, על אף שברור שלא היה קורה לה כלום לו הייתה מנסה דברים, אולי, השם ישמור, אפילו הייתה מגלה משהו שלא כתוב בדפי הספר. בכל מקרה, באחד הטיולים שכן עשתה, עצר המדריך באיזה דוכן מקומי, ובו ישבו וויטנאמים אמיתיים, ואכלו, ושם אכלה אורז עם עוף וירקות טעים נורא, אולי אחד הטעימים באותו טיול. מאז, היא רוחשת חיבה רבה לאוכל ויטנאמי. אלא מה, הפעם דופקת אותה הצמחונות הזו, שוויטנאמים לא ממש דוגלים בה. אז מצאתי מתכון ויטאנמי צמחוני, בבלוג אוכל ויטנאמי מעולה, שבנוסף להיותו ויטנאמי, יש סיכוי שהוא יוכל להחליף את סלט הפפאיה הירוקה שכה חסר במחוזותינו. המתכון והתמונה של "מטבח העולם הוויטנאמי

"

רכיבים ל-4-6 מנות
רוטב

  • 1-2 צ'ילי תאילנדי
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 0.5 כפית + 1 כפית סוכר
  • קומץ מלח
  • 2.5 כפות רוטב דגים
  • 5-6 כפות חומץ אורז יפני

לסלט

  • 1 ראש כרוב (בערך חצי קילו), חתוך לרבעים, ואז לפרוסות ברוחב 6 מילימטרים
  • 1 גזר גדול, מקולף וקצוץ דק
  • 2 כפות כוסברה או עלי נענע קצוצים
  • 0.3-0.5 כוסות אגוזי קשיו קלויים חצויים או בוטנים קלויים לא-מומלחים קצוצים גס

אופן ההכנה

  1. במכתש ועלי מועכים את הצ'ילי, השום, 0.5 כפית סוכר ומלח, עד שנוצרת משחה בצבע אדום-תפוז. משתמשים קודם בתנועת ערבוב, כדי למחוץ את הרכיבים, ואז מכים. השלב הזה משחרר ומשלב את השמנים מהצ'ילי ומהשום. מעבירים את המשחה לקערה ומוסיפים את הסוכר הנותר, רוטב הדגים וחומץ האורז, ומערבבים עד שהסוכר מתמוסס. טועמים ומוסיפים רוטב דגים או חומץ אורז עד שנוצר רוטב חריף, חמצמץ, מלוח, ומעט שומי
  2. בקערה גדולה מערבבים כרוב, גזר, עלי תבלין קצוצים וקשיו
  3. ממש לפני ההגשה שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב
רק חסרות עגבניות שרי, בשביל סלט פפאיה ירוקה
רק חסרות עגבניות שרי, בשביל סלט פפאיה ירוקה

3 תגובות בנושא “סלט כרוב חריף או סלט פפאיה ירוקה לישראלים”

  1. בדיוק גיליתי את הבלוג הייטנאמי הזה בשבוע שעבר. חמוד לאללה. אגב צמחונות, בתאילנד חוגגים עכשיו את הפסטיבל הצמחוני השנתי. הלכתי לאכול במקדש הסיני שליד הבית שלי וחזרתי עם כמה תמונות ופוסט חדש בבלוג. את כבר יודעת איפה.

  2. הכותבים של הלונלי פלנט בדרך כלל אוסטרילים או בריטים, לא אמרקאים. המדריכים האמרקאיים הרבה יותר גרועים .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *