פטה סרדינים

ביום שישי היינו בשוק מחנהיהודה, לסיבוב קצר בשוק שאינו השוק השכונתי. חייבת להגיד, יותר כיף שם. יותר ירקות, יותר דגים, יותר מקום. מצד שני, כל פעם שנאחנו מתחבקים, יש איזה דוס שלוחש ססססססס או יורק בצד או דבר כזה, אז נראה לי שבכל זאת נישאר בתל אביב. בכל מקרה, עברנו ליד מלא סרדינים מהממים, שאמרו לנו קחו אותנו, גם ככה אנחנו מתים, אנחנו רוצים להיות מתים במקרר שלכם. אבל לנו עוד ציפתה מונית שירות, ויש גבול כמה תאילנד אתה יכול להיות. אז השארנו את הסרדינים שם. אבל לפי המבט שהוא זרק בהם, ולפי העובדה שהפעם הקודמת שהוא הכין סרדינים כבושים הוא לא היה מרוצה מהתוצאה, אני יודעת שבקרוב יגיעו לביתנו סרדינים. אז הנה, זה מה שנעשה איתם. המתכון והתמונה של דיוויד לייבוביץ'. רק עשה טובה, תן למישהו אחר לפלט אותם.

רכיבים לארבע מנות

  • 8 סרדינים, מפולטים (כ-350 גרם)
  • מלח ופלפל
  • 2 שאלוטס, מקולפים וקצוצים
  • חצי חבילת עירית, קצוצה
  • קומץ נאה של אבקת צ'ילי
  • 70 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מסדרים את הסרדינים בשכבה אחת בתבנית, מפזרים מלח ופלפל, ואופים עד שהם מוכנים, כ-8 דקות
  3. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר
  4. מעבדים את הסרדינים במעבד מזון בפולסים קצרים, ביחד עם השאלוטס, עירית, צ'ילי, חמאה ושמן זית, עד שהם חלקים למדי, אבל עדיין מעט גושניים
  5. מוסיפים מעט לימון וטועמים. מתקנים את התיבול לטעמכם
  6. מעבירים את התערובת לקערה קטנה ומקררים לפחות שמונה שעות, או כל הלילה
  7. מגישים בטמפרטורת החדר, ביחד עם שמיניות פיתה, שנמשחו בשמן זית וחוממו בתנור
  8. אחסנה: הפטה יכול להישמר במקרר עד שלושה ימים, או במקפיא עד חודש.
מאד זה מסקרן אותי, המתכון הזה
מאד זה מסקרן אותי, המתכון הזה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *