קרמבל תפוחים

אני לא חשה שאני צריכה הסבר למתכון קרמבל תפוחים. זה פחות או יותר תמצית הדברים הטובים בעוגה: בצק, פירורים, מתיקות. וגם קצר: חמש דקות לחתוך תפוחים. עשר דקות לבשל אותם. חמש דקות לפירורים. בקיצור, עשרים דקות ולתנור. 25 דקות בתנור. זה יוצא 45 דקות, שזה אפילו זמן סביר לאחרי העבודה. זה לא בשבילכם, השכנוע. זה בשבילי. המתכון והתמונה של "התפ"א היומי".

תבנית

  • תבנית עגולה בקוטר 24 סנטימטרים

רכיבים לקרמבל לארבעה אנשים בערך
העניין של הפירורים

  • 100 גרם קמח
  • 50 גרם חמאה, מקוררת וחתוכה לקוביות
  • 25 גרם שיבולת שועל
  • 25 גרם שבבי שקדים
  • 25 גרם סוכר
  • קומץ מלח

המילוי

  • 4 תפוחי עץ בינוניים לאפייה (בערך 700 גרם)
  • 25 גרם סוכר
  • 0.5 כפית קינמון

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מקלפים את התפוחים ומוציאים מהם את הליבה. חותכים לחתיכות קטנות
  3. מניחים את התפוחים, הסוכר והקינמון מהמילוי במחבת עם נתז מים. מבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתחילים לבעבע, ואז מכסים, ומנמיכים את האש. מבשלים 10 דקות בערך, עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. טועמים ומוסיפים סוכר, אם רוצים
  4. קולים מעט את שבבי השקדים, במחבת יבשה על אש בינונית. מערבבים כל הזמן ונזהרים לא לשרוף אותם. אמורות לעבור דקה או שתיים עד שהשבבים מזהיבים
  5. בקערה גדולה, טורפים את המלח לקמח. מוסיפים את החמאה ולשים באצבעות, עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם גסים
  6. מוסיפים לתערובת הפירורים את השקדים, שיבולת השוער והסוכר
  7. מניחים את התפוחים בתבנית ומפזרים מעל את תערובת הפירורים
  8. אופים 25-30 דקות, עד שהפירורים מזהיבים

וריאציות

  • משתמשים בציפורן במקום קינמון, או בקומץ אגוז מוסקט
  • משתמשים בפקאנים קצוצים או באגוזים, במקום בשקדים
טעים!
טעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *