אינטרנט איז פאן!!

האינטרנט הוא הדבר הכי מגניב. אין רגע שהוא עומד במקום. אין שאלה שתשאל אותו שלא תהיה לו תשובה עליה. אין לו מרכז. אין לו שוליים. אין לו זמן. הוא פשוט שם, כמו העץ הנדיב המתמיד.

הפעם, בעזרת דולי, הגעתי לפוסט הזה, של עוגיו.נט, שנותנת טיפים מעולים לפיתוח מתכונים. אלו לא הטיפים שיהפכו אתכם לשפים גדולים, אני חוששת, אלא הדבר הקטן ההוא, שיגרום לכם להרגיש שהמתכון הוא שלכם, לטעמכם ומותאם יותר למצרכים שיש לכם בבית. בקיצור, זה הרגע הזה שבו גוזרים את הפתק מהחולצה, ולובשים אותה בבית, עם המכנסיים והנעליים מהארון ועם הגוף שלכם, ובן רגע היא מפסיקה להיות חלק מפס ייצור של תאגיד עלום שם והופכת להיות הדרך שבה יצאתם אל העולם היום.

ואם אנחנו כבר בענייני אינטרנט, אז יש גם foodshots, שזה בלוג חדש, שבדומה לדיילי דולי, משוטט בבלוגים של אוכל ואוסף משם פוסטים מעניינים. זו לא אגרגציה אוטומטית, ולכן הפוסטים נבחרים בקפידה. הרבה באיכות, מעט בכמות. "צילומי אוכל" אורז הכל יפה יפה, כראוי לבלוג שמכריז על עצמו שהוא רוצה לחגוג את חדוות בלוגי הבישול, או משהו כזה.

תמונה לדוגמה מצילומי אוכל
תמונה לדוגמה מ"צילומי אוכל"

ואנקדוטת אוכל-אינטרנט אחת לסיום. באחד הימים בשבוע שעבר הודיע לי קורא הרסס שלי (טאב אוכל), שבניו יורק טיימס פרסמו מתכון חדש שנקרא: אקלייר עגבניות במילוי קרם ריקוטה ובזיליקום. זה נשמע מאד מסקרן! כי אני, האקלייר היחיד שאני מכירה זה הדבר הזה, שנראה כמו פחזנית מאורכת ששרדה משנות ה-80, והוא מלא בקרם פטיסייר (במקרה הטוב) עם שוקולד מלמעלה. איך עושים את זה עם עגבניות? איך זה נראה? אז זהו, שבניו יורק טיימס לא מאמינים בצילומים למתכונים. אז לא היה צילום. הלכתי לגוגל, באותו יום שבו פורסם המתכון, והיו כמאתיים אזכורים לאקלייר עגבניות. כולם, אבל כולם, היו פרסומים נוספים של אותו מתכון של הניו יורק טיימס (סינדיקציה) או בלוגים אחרים של אוכל שקישרו לניו-יורק טיימס, ללא תמונה, כמובן. זה עשה לי מחשבות מאד מהנות על איך האינטרנט הזה, כולו מורכב מתאים תאים משוכפלים, שמתאימים עצמם לסביבה בה הם נמצאים.

תגובה אחת בנושא “אינטרנט איז פאן!!”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *