טורטה דלה נונה, יעני עוגת ריקוטה

במשפחה שלי נהיה בשנים האחרונות נוהג שבכל ארוחת חג מכינים את עוגת הריקוטה של אהרוני. זו עוגה נחמדה, עם מרקם קפיצי ומתיקות בינונית, אבל עם כל חיבתי אליה, לאכול אותה עשר ארוחות חג ברציפות נראה לי קצת מוגזם. אז מצאתי עוגה איטלקית גם היא, שמבוססת על ריקוטה, אבל היא נראית הרבה יותר כפרית, והרבה יותר, איך לומר, אותנטית (פחחח). המתכון והתמונה של קפה ריבר, באדיבות, הטלגרף הבריטי.

התבנית
תבנית טארט נמוכת שוליים, בקוטר 30 סנטימטרים

הרכיבים
לבצק

  • 500 גרם אבקת סוכר
  • 7 ביצים
  • 500 ג' חמאה, רכה
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • גרידה מ-2 לימונים
  • 20 גרם אגוזים
  • 1 כפית אבקת סוכר

למילוי

  • 200 מיליליטרים חלב
  • מיץ וקליפה מלימון אחד
  • מקל וניל, חצוי לאורכו
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם קמח
  • 3 ביצים
  • 350 גרם ריקוטה, טרופה בעזרת מזלג

אופן ההכנה

  1. טורפים את אבקת הסוכר עם שש מהביצים, ואז מוסיפים את החמאה, כף בכל פעם, ואחריה את הקמח, אבקת האפייה וגרידת הלימון. טורפים במהירות, ומצפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר ל-30 דקות
  2. למילוי, מחממים את החלב במחבת עבת תחתית, עם קליפת הלימון ומקל הווניל, עד שהחלב כמעט רותח. מסירים את קליפת הלימון, מגרדים את תרמילי הווניל אל החלב וזורקים את התרמיל
  3. שמים סוכר בקערה, מוסיפים את הקמח ומערבבים. טורפים פנימה ביצים, בזו אחר זו, ואז מוסיפים את התערובת אל החלב, ומבשלים על אש נמוכה, בערבוב מתמיד, עד שמתקבלת תערובת סמיכה, כחמש דקות. חשוב לבשל את התערובת עד שטעם הקמח נעלם, אבל צריך להיזהר לא לעשות זאת מהר מדי, כי אז התערובת תתפצל. מסירים מהאש, שופכים לקערה ומניחים להצטנן. לאחר מכן, מוסיפים פנימה את הריקוטה ואת מיץ הלימון.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים ומקמחים את התבנית. מרדדים חצי מהבצק לעיגול בגודל התבנית, בעובי של כסנטימטר אחד. מניחים בתבנית, ומהדקים באצבעות, כדי לוודא שהבצק מכסה לחלוטין את התבנית
  5. מורחים שכבה עבה של מילוי על בסיס הבצק בעזרת כף, ומשאירים שוליים של 1.5 סנטימטרים בקצוות. מרדדים עיגול נוסף מהמחצית השנייה של הבצק, דק יותר, בעובי חצי סנטימטר, וגדול ב-2 סנטימטרים מהתבנית. מניחים אותו בזהירות על המילוי כדי לכסות אותו. משתמשים באצבעות כדי לחבר בין בסיס הבצק לכיסוי הבצק.
  6. טורפים את הביצה הנותרת בקערה קטנה, ומברישים את החלק העליון של הטארט, ואז מפזרים למעלה כף אבקת סוכר ואגוזים. אופים 40 דקות. מגישים לארוחת בוקר
500 גרם חמאה, למען השם, זה בטוח גורם לך לדבר איטלקית
500 גרם חמאה, למען השם, זה בטוח גורם לך לדבר איטלקית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *