טארטים אישיים עם עגבניות, בצל וגבינת עיזים

מה יש בה, במילה טארט, שהופכת את הפה שלי מיימי, אין לדעת. זה פשוט קצת יבש בבצק, וקצת עם נוזלים מלמעלה, וקצת קשה וקצת רך, והבצק קצת מתוק, והמילוי קצת לא מתוק, ומכיל, על פי רוב, את כל ההפכים שבעולם. התמונה והמתכון של "כרוניקות של כמיהה"

רכיבים לארבעה טארטים אישיים

  • יריעת בצק עלים, מופשרת
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום גדולות, פרוסות לפרוסות דקיקות
  • 3 כפות יין לבש יבש
  • 2 כפיות טימין, קצוץ
  • 4 כפות פרמזן, קצוץ + 30 גרם פרמזן מקולף בקולפן ירקות
  • 50 גרם גבינת עיזים בטעם שום-עשבי תיבול
  • עגבניה גדולה, פרוסה לארבע פרוסות
  • 2 כפות עלי בזיליקום, קרועים
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מניחים את בצק העלים על משטח מקומח, ומרדדים לעובי 6 מילימטרים. חותכים עיגולים בקוטר 10-12 סנטימטרים, בעזרת מה שיש במטבח. מניחים את העיגולים על נייר אפייה על תבנית ומניחים במקרר, עד לשימוש
  2. מחממים שתי כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים. מאדים חמש דקות, ומוסיפים את השום. ממשיכים לאדות 10-15 דקות, בערבוב מתמיד, עד שהבצלים רכים מאד ולא נותרו כמעט נוזלים במחבת. מוסיפים את היין והטימין, מתבלים במלח ומוסיפים לבשל 10 דקות, עד הבצלים משחימים קלות. מסירים מהאש
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות. דוקרים את העיגולים במזלג, ומשאירים שוליים ברוחב 1.2 סנטימטרים. מפזרים כף פרמזן מגורר על כל עיגול, ולא יוצאים מהקווים
  4. מחלקים את תערובת הבצל באופן שווה בין הטארטים, ושוב לא יוצאים מהקווים. מפוררים 10 גרם גבינת עיזים בערך על הבצלים. מניחים פרוסת עגבניה מעל. מברישים את העגבניה קלות בשמן זית, ומפזרים מעל בזיליקום ומלח. לבסוף מקלפים 4 או 5 קילופים של פרמז'ן מעל כל אחד מהטארטים
  5. אופים ב-220 מעלות 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים חם
נראה לי אם אני עושה כאלו, יושב הבית אוהב אותי לנצח
נראה לי אם אני עושה כאלו, יושב הבית אוהב אותי לנצח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *